Kocaeli’nde de historic podyumu Parkur’un!

150824-kocaeli-hannu

Bonus Parkur Racing’in Mk2 Escort’ları ile yarışan üç ekibi de, sezonun beşinci rallisi olan Kocaeli’nde podyumu yine rakiplerine kapadılar! Takımın ‘son şampiyon’ pilotu Engin Kap, Kocaeli’nde yeni bir zafer daha kazanarak şampiyonada da podyuma çok yaklaştı . Kocaeli sonrası 60 toplam puana ulaşan Kap’ın 4 puan önünde takım arkadaşı Burak Türkkan, 5 puan önünde ise Haydar Güçlü sıralanıyorlar. Takımın Finli pilotu Hannu Pulkkinen de 2’nci bitirdiği Kocaeli’den sonra toplamda 92,8 puanla liderliğini sürdürdü. Üçüncü Mk2’yi kullanan Burak Türkkan, yeni bir kopilot ile parkura çıktığı Kocaeli’nde historic 3’ncüsü olarak kupa kaldırdı, şampiyonada ise 3’ncülüğünü korudu.

Rallinin ilk günü geçilen üç etapta da takım arkadaşı Pulkkinen”in ardından 2’nci zamanları yapan Engin Kap, ikinci günün ilk üç etabında da en iyi zamanları yaparak historic liderliğini sondan bir önceki etapta ele aldı. Rallinin son ve en uzun etabının ikinci geçilişini de en iyi zamanla tamamlayan Engin Kap, bu liderliğini finiş tak’ına taşımasını da bildi. Pulkkinen ise, ilk üç etapta da en iyi zamanlarla ilk günü lider kapadığı rallinin ikinci günü seyirci etabını 5’nci zamanla tamamladı, son üç etapta ise iki kez ikinci zamanlarla finiş görerek Kocaeli’nin historik zirvesini takım arkadaşına kaptırdı.

Burak Türkkan da ilk günün hem etap klasmanlarında ve de historic genel klasmanında 3’ncülükler elde ederken, ikinci gün iki etabı en iyi 2’nci zamanlarla tamamladı ve Mk2’si ile 3’ncü olatak takımın podyum başarısını perçinledi. Bu sezon bir kez daha podyumda ilk 3 sırayı kendi aralarında paylaşan pilotları ile Bonus Parkur Racing, Türkiye Historic Takımlar Şampiyonası’nda liderliğini açık ara farkla korudu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top