Fin’de, Fin kazanır!

150803-wrc-fin-latvala

Ve Finlandiya’da zafer, Finli pilot Latvala’nın oldu! Volkswagen’in başarılı ismi, takım arkadaşı ve ‘son dünya şampiyonu’ Fransız rallici Sebastien Ogier’a karşın kendi evinde verdiği sert rekabette son gülen taraf oldu. Rallinin üçüncü ve son gününü lider başlayan Latvala, geçilen iki etapta da unvanının korudu ve Polo WRC’sini tak’a birinci çıkardı. Vatandaşları tarafından her etapta desteklenen başarılı sporcu, servis alanında da büyük coşku ile karşılandı.

Ogier ise, Latvala’nın muhteşem performansını ikinci gün sonunda övgü dolu sözlerle özetlemiş ve hata yapmaması halinde son iki etapta O’nu geçmesinin mümkün olamayacağını ifade etmişti. Nitekim, Latvala sıfır hata ile günü ve ralliyi tamamladı, Ogier’a da podyumun 2’ncilik basamağı ve şampiyona liderliğini pekiştiren çok kıymetli puanlarla teselli olmak kaldı!

Fransız rallici, Fin Formulası’na takım arkadaşı Mikkelsen’in 78 puan önünde lider gelmişti, Norveçli’nin yarış dışı kalması ile hem fark daha da açıldı ve hem de liderlikte iyice rahatladı. Mikkelsen, klasmanda 2’nciliği takım arkadaşı Latvala’ya devrederken, Finlandiya’da podyumun son basamağına çıkan Mats Ostberg de klasmandaki 3’ncülüğünü korudu. Fin’den en çok kayıpla dönen isim, Mikkelsen’di ve 2’ncilikten 4’ncülüğe geriledi. Dünya ralli şampiyonasının sıradaki yarışı ise Almanya Rallisi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top