Fin Formulası’na nefes dayanmaz!

150801-wrc-finn-latvala

Latvala, finişe kadar kaçabilecek mi?

Dünya Ralli Şampiyonası’nın ‘Fin formulası’ olarak tanımlanan Finlandiya ayağında, Volkswagen’in Fransız ve Finli iki pilotu arasındaki rekabette adrenalin hiç düşmüyor! ‘Son şampiyon’ Fransız Sebastien Ogier ile rallinin tamamlanan 15 etabından 7’sinde en iyi zamanları yapmasına karşın, 14’ncü etapta yarıştaki 6’ncı etap best’ine imzasını atan Finli Jari Matti Latvala’nın 1 saat 48 dakikalık toplam zamanlarını ancak 3 saniyelik ufacık bir fark ayırıyor.

Ogier, Fin efsanelerinden Gronholm ile..

Ogier, Fin efsanelerinden Gronholm ile..

Latvala, evindeki mücadelede, ikinci gün (Cuma) 8’nci etap sonunda Ogier’dan devraldığı liderliğini 15’nci etaba taşımayı başarırken, iki takım arkadaşı arasındaki 3 saniyelik fark, rallinin kalan altı etabında da adrenalinin hiç dinmeyeceğinin bir göstergesi olarak algılanıyor. Ogier ve Latvalaı’nın haricinde ve tek bir etapta en iyi zamanı yapan isim ise, 7’nci etapta Chris Meeke olabildi.

Diğer yandan, Finlandiya’da şu ana kadar resmen yarış dışı kalan ekip sayısı da 14’ü buldu. Bunlar arasında en dikkat çekici isimler ise, yaptıkları kazalarda araçları devam edemeyecek kadar çok hasar gören Mikkelsen ve Paddon ile motor problemi yaşayan Breen oldular.

Bu arada, Finlandiya’da an itibariyle günün ilk ayağı tamamlandı, öğlen arası servis molasından sonra ekipler sırasıyla Mökkipera, 21 km mesafesi ile rallinin en uzun üçüncü etabı olan Jakojarvi, Surkee ve Hokka etaplarından oluşan dört etaplık ikinci ayak için yeniden Fin Formulası’nın süratli ve kaygan toprak etaplarına geri dönecekler ve günü tamamlayacaklar. Finlandiya rallisi yarın (Pazar) iki özel etap ile sona erecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top