FIA’yı bile aldatmışlar!

130607-logo-fia

Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından Tosfed Başkanı Metin Çeker hakkında 4 kez 6’şar aydan toplamda 24 ay hak mahrumiyeti verilmesinin yankıları spor gündemimizde canlılığını korurken, Başkan’a ceza verilmesine neden olan müfettiş raporundaki ayrıntılar üzerindeki sır perdeleri de aralanıyor.

Ralli Ajansı’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Başkan’a verilen 6’şar aylık hak mahrumiyetlerinin birinde ‘federasyonun FIA’yı dahi aldattığı’ vurgusu yapıldı, bir diğerinde de Spor Genel Müdürlüğü’nün mevzuatına ‘kasten aykırı hareket’ edildiğine işaret ediliyor.

Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun aldatıldığı vurgusunun yapıldığı konu, FIA’nın maddi destek te verdiği bilinen ‘Ralli Güvenlik Eğitim Semineri’ için, bir taşeron firmadan farklı mal ve hizmetler alındığı belirtiliyor.

2013 Şampiyonlar Gecesi ödül töreni giderlerinin, 2014  Avrupa Ralli Güvenlik Eğitimi Semineri bütçesinden karşılanabilmesi için, “federasyonun isteğiyle ilgili firmanın harcama kalemlerini ve tutarlarını değiştirerek faturaları düzenlediği” ileri sürülürken, Federasyon tarafından, uluslar arası otomobil federasyonunu aldatacak şekilde muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenlettirildiği iddia ediliyor.

Müfettiş raporunda söz konusu işlemlerin yapıldığı dönemde Federasyon Başkanı olarak görev yapan Metin Çeker’in, Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliği 32’nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca işlem yapılmak üzere Genel Müdürlük Merkez Ceza Kuruluna sevk edilmesi isteniyor.

Diğer bir saptamada ise, 2013 yılında aynı firma ile federasyon arasında yapılan sponsorluk anlaşmalarının ve benzerleri için de Genel Müdürlüğe ilgili bildirimde bulunulmadığı ve SGM mevzuatına ‘kasten aykırı hareket’ edildiği iddia edildi. Bunun için de, başkan Çeker’in, Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğinin bu kez ek 1. maddesi uyarınca işlem yapılmak üzere yine Genel Müdürlük Merkez Ceza Kuruluna sevk edilmesi istendi.

Genel Müdürlük Merkez Ceza Kurulu da, her iki başlık için Başkan’a ayrı ayrı 6’şar ay hak mahrumiyet cezası verdi. Diğer iki 6’şar aylık mahrumiyetlerle birlikte toplamda 24 ay gibi, Merkez Ceza Kurulu yakın geçmişinde eşi az görünür bir ceza çıktığı belirtiliyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

1 Yorum - “FIA’yı bile aldatmışlar!”

  1. Şu bir taşeron firma denen hangi firma acaba ?

Yoruma kapalı

Go To Top