Federasyonda neler olacak?

LOGO-AHOSGOR-150Federasyonun Başkanı’nın 24 ay hak mahrumiyeti almasıyla bir kez daha ve yüksek volümlü bir deprem yaşayan Türk Otomobil Sporları’nda endişeli bekleyiş sürüyor. Uzun süredir Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri tarafından didik didik edilen federasyon yönetimi, konuyu soğutmak ve unutturmak adına çabalar sarf etse de, son müfettiş raporu üzerine Spor Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu’nun başkana 24 ay hak mahrumiyeti cezası vermesi ile federasyon yetkisiz (imzasız) kalmış durumda.

Federasyon yönetimi, spor çevrelerinde “kararın tahkimden döneceğine” dair algı yönlendirmesi yaparken, gelişmeleri yakından izleyenlere göre, Bakanlık ve SGM’nin bilgisi dahilinde alındığı iddia edilen bu kararın Bakanlık bünyesinde bulunan Tahkim Kurulu tarafından geri çevrilme ihtimali yok denecek kadar az.

Bu ayın başlarında genel sekretersiz kalarak ilk darbeyi yiyen, şimdi de başkansız bırakılarak adeta dümeni boşa düşürülen federasyonun kimler tarafından idare edileceği ve asıl önemlisi de bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği sorularına cevaplar aranıyor.

Federasyon yönetim kurulu halen görevini sürdürdüğü için, başkan vekili ile yola devam kararı alınabilir, ancak bu durumda da yapılacaklar çok sınırlı, o da federasyonu genel kurula görürmek! Ayrıca, SGM’nin yönetim kurulu üzerindeki baskısını hissettirmeyi sürdürmesi de kimse için sürpriz olmayacak.

Son gelişmelerden sonra yönetim kurulundan henüz bir istifa haberi gelmiş değil. Yönetim kurulu üyelerinin de gelinen bu durumdan dolayı son derece şaşkın olduğu ve tahkimin kararı onaması durumunda SGM’ye başvurup genel kurul talebinde bulunabilecekleri konuşuluyor.

Kulislerde dünden beri ağırlık kazanan diğer bir konu ise, SGM’nin federasyonun yönetimini kayyuma devretmesi. Ankara’da bakanlık koridorlarında yankı bulan bir diğer gelişme de, sporumuzun içinden üç ismin yol haritası belirlemek için toplantıya çağrılma iddiası. Toplantıya katılanlar içerisinde siyaseten hükümete yakın bir isim, kayyım tarafından seçime götürülecek federasyonun daha sonra yeni başkan adayı olarak lanse edilebilecek.

Ancak, var olan tüzük ve geçerli olan delegasyon sistemi ile, bugünkü yönetimin destekleyeceği bir ismin başkan olmasının önünün tamamen kesilmesi için de, atanacak kayyumun bir taraftan yeni bir tüzük ve yeni bir delegasyon listesi hazırlayarak diğer taraftan da federasyonun bugünkü kadrosunu en üstten en alt görevlisine kadar görevden uzaklaştırarak seçim öncesi tam bir temizlik harekatı yapılacağı ifade ediliyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top