Federasyon, üst düzey görev için ilanla eleman arıyor!

150813-tosfed-gs-ilan

1 Ağustos itibariyle görevini bırakan Mete Bayrakçı’nın yerine henüz yeni bir genel sekreter görevlendirmesi yapamayan federasyon, çareyi ilanla eleman aramakta buldu! Resmi sitesinde manşetten verdiği ilanla ‘personel alımı yapılacağını’ açıklayan federasyon, aranan personelin görev alanlarını da şu şekilde belirledi; En az dört yıllık üniversite mezunu olmak, bilgisayar ve program kullanılması, iyi derecede yabancı dil bilmesi tercih sebebidir, idari ve yönetim kabiliyeti olması, faal sporcu olmama, kamu veya özel sektörde en az on yıl iş deneyimi olması, bağımsız Spor Federasyonları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hakkında bilgisi ve tecrübesi olması tercih sebebi.

İlanda, genel sekreterin yapacağı işler de şöyle sıralandı; genel sekreter, tüm idari ve teknik personelin amiri. Genel sekreter Federasyonun her türlü idari iş ve işlemlerini yapmakla yetkili ve sorumlu. Bu kapsamda; Federasyon Başkanı adına ulusal veya uluslararası federasyonlar, kamu kurum ve kuruluşları ile yazışmaları yapar, il müdürlüğü ile koordinasyonu sağlar. Federasyonun harcama talimatlarına göre gerekli işlemleri yapar, evrakı düzenler ve ödeme aşamasına getirir. Ödeme evrakında Başkan veya başkanın yetki verdiği başkan vekilinin imzasının yanı sıra genel sekreterin imzasının da bulunması zorunludur. Federasyonun taşınır ve taşınmaz mal kayıtlarının tutulmasını sağlar. Genel sekreter yönetim kurulu toplantılarına iştirak eder ve Federasyonun idari işlemleri hakkında yönetim kuruluna bilgi verir. Raportör olarak kararları yazar ve imzalar.

Federasyonun genel sekreter gibi işlevi olan bir görev için kendi ekibinden atama yapamaması veya bu görev için sporun içinden bir başka ismi atayamaması dikkat çekerken, hakkında yeni bir soruşturma açıldığı öğrenilen yönetimin kadro yapmakta zorlandığı iddiası da kuvvetlendi. Genel sekreterlik görevini, Mete Bayrakçı’dan önce Bülent Süalp görev yapmaktaydı. Süalp de, bir önceki genel sekreter olarak görev yaparken bir trafik kazasından hayatını kaybeden Mazhar Demiralp’in yerine genel sekreter olarak atanmıştı. Son Genel sekreter Mete Bayrakçı’nın görevini kendi isteği ile ve 1 Ağustos’tan itibaren bıraktığı, federasyonun dijital dergisinde de vurgulandı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top