Düelloda avantaj, Latvala’da!

Latvala evinde zafere uçuyor!

Latvala evinde zafere uçuyor!

Finlandiya Rallisi’nde, iki gün sonunda geride kalan 18 etaptan 17’sini Volkwagen pilotlarının kazanmış olması, diğer takımlara şans bırakmıyor. Bu yüzden, dünya ralli şampiyonasının bu en popüler rallisinde hangi takımın değil, Volkswagen’in hangi pilotunun kazanacağı odak noktası oldu. Finli olması sebebiyle takım arkadaşı Fransız Ogier’a karşı doğal bir avantajı bulunan Jari Matti Latvala (JML), ikinci gün sonunda liderliğini korudu korumasına ama aralarındaki fark, 13.2 saniyeden öteye gidemedi!

Rallide son gün (Pazar) sadece iki özel etap var ve rallinin kaderini değiştirebilecek uzunlukta değiller. Bu durumda, eğer JML’nin son gün son koşulacak 28.26 kilometrede Polo’sunda bir sorun çıkmaz, Finli pilot ta son iki etabı tam temkinli geçebilirse, evinde kazanmış olmanın haklı gururunu yaşayacak. Sebastien Ogier’ın da, mutlu 2’ncilikle kazanacağı puanlar liderlik tahtını sağlamlaştıracağı için yüzünden tebessüm eksik olmayacak.

150801-wrc-finn-ogier

Ogier, zirve için umutsuz!

Sébastien Ogier, “ne yazık ki öğleden sonra ufak bir hataya karşın, bizim için yine de iyi bir gün oldu” dedi ve ekledi; “16’ncı etapta lastiğimiz patladı, arka sol jantımız hasar gördü. Bir süre için de olsa temkinli moda geçtim, ikinci sırada bitirmek te şampiyona genel klasmanı için harika bir sonuç olacak. Jari-Matti gerçekten harika bir iş çıkardı. Yarış bitmeden, zaferi hak ediyor. Eğer bir hata yapmazsa, O’nu yakalamak neredeyse imkansız.”

Jari-Matti Latvala ise, “beklendiği gibi, bugün Sébastien ile benim aramda çok yakın bir savaş oldu. Etaplarda temiz bir çizgi tutturmak için çok drift çalıştım. 13 saniye fark, iyi bir sonuç. Ama bu, özellikle de ‘Jukojärvi’ üzerinde şiddetli yağmur nedeniyle, hiç te kolay olmadı. Hâlâ rallide bitirmek zorunda olduğumuz iki etap daha var. Konsantrasyon tutmak ve yarın tam anlamıyla eve zaferle dönmek, keyifli olacak” dedi.

İki pilotunun yakın rekabetinden yana hayli memnun görünen Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito de, “Latvala ile Ogier arasındaki düello, elbette seyircilerin Volkswagen’e olan ilgisini fazlasıyla arttırıyor. Jari-Matti Latvala ve Sébastien Ogier burada duruma hakim olduklarını gösterdiler. 17 özel etaplarda en hızlı zamana sahipler, ancak hala bu etkileyici performansı tamamlamak adına hatasız olmak zorundalar ve Pazar günü geçilecek daha 30 kilometreleri var” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top