Attiyah, Almanya’da Fabia R5 sürecek!

150807-wrc2-attiyah-1

Katarlı rallici Nasser Al-Attiyah, WRC 2’nin sıradaki yarışı olan Almanya’ya yeni bir araç ile katılmaya hazırlanıyor. Wrc.com’da yer alan son habere göre, Fiesta RRC ile yarışmakta olan Attiyah, rekabete ortak olmak adına, şampiyonanın bu sezon ilk asfalt rallisinde Fabia R5 ile start alacak.

150807-wrc2-attiyah-2Fabia R5 ile Polonya ve Finlandiya’da seri zaferler kazanan WRC 2 lideri Finli Esapekka Lappi’nin 10 puan gerisinde ve 4’ncü sırada bulunan Al-Attiyah, Almanya’da bu puan farkını azaltmayı umut ediyor. RRC ile yarıştığı Polonya’da bir Fiesta R5 kullanma teklifinin reddeden Attiyah, R5 kullanmayı  düşündüğünü ama Almanya için Skoda Fabia niyetlendiğini dile getirdi.

150807-wrc2-attiyah-3“Fabia’da hız ve güvenilirlik var. İlk bir kaç denemede bunu gördüm. R5’ler, temiz asfaltta, hızlılar. Bir çok Avrupa rallisinde de pürüzsüz yollar olduğu görülüyor” diye konuşan Attiyah,  “WRC 2’de geleceğe bakmak için, en kısa sürede R5’i denemek gerekiyordu” dedi ve ekledi; “Geleceğin ne getireceğini göreceğiz. Skoda Fabia seçerek belki üreticinin ilgisini çekebiliriz.”

17 Ağustos Pazartesi günü R5 FAbia’yı test edecek olan Al-Attiyah, sözlerini “Kendimi geliştirmek için arayışlardayım, bu yüzden araba değiştirmekten korkmuyorum. WRC 2 çok hızlı bir rekabet var ve şimdi biz, Skoda Fabia ile hızla uyum için hazırız!” diye tamamladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top