’24 Ay’ hak mahrumiyetinin ‘sırrı’!

TOSFED-LOGO

Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu tarafından federasyon başkanına verilen 24 ay hak mahrumiyeti cezasının ayrıntıları da belli olmaya başladı. Ajansın ulaştığı ilk bilgilere göre, SGM’nin son müfettiş raporunda yer alan bir çok maddi ve usulsüzlük suçlamaları üzerine, öncelikle hak mahrumiyeti cezasının verildiği ve eski başkan Tahincioğlu’nun davasında olduğu gibi bunun ardından da ceza ve tazminat davalarının açılacağı ifade edildi.

Ceza Kurulu’nun, verdiği hak mahrumiyeti cezasını sadece başkanla sınırlı tutmasına karşın, müfettiş raporunda haklarında savcılığa suç duyurusu yapılması istenilen kişiler arasında da başkaca üst düzey isimler olduğu ve ilerleyen günlerde bunların da kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Ajansın ulaştığı kaynaklar, önceki Başkan Mümtaz Tahincioğlu’nun 6’şar aydan iki ayrı hak mahrumiyeti ile karşılaştırıldığında iki misli daha fazla süreyle aynı cezaya çarptırılan Metin Çeker’in, eski başkana göre daha fazla ve daha ciddi suçlama ile karşı karşıya olduğuna vurgu yaptılar.

Diğer taraftan, federasyon başkanına yönelik “hak mahrumiyeti cezasının” açıklanması ile birlikte, yönetimle ilgili olarak ciddi soru işaretleri de oluştu. Federasyonda işler, iki haftadır genel sekreter olmaksızın yürütülmeye çalışılırken, hak mahrumiyeti cezası alan Başkan’ın görevini sürdürmek istemesi etik değerlere aykırı olarak değerlendirildi.

Diğer taraftan, bu karardan sonra sorumluluğu tartışılır hale gelen Başkan’ın yerine Vekili Kemal Kurtagiç’in geçici sorumluluk üstlenmesi söz konusu olabilecek. Bu ayın başında (1 Ağustos) görevinden istifa eden eski genel sekreter Mete Bayrakçı’nın da bu ayrılık kararının, müfettiş raporu ve ceza kurulunun alacağı kararın öncesine denk gelmesi de dikkat çekici bir ayrıntı .

Bugün ajansta da yayınlanan federasyona ilanla yönetici aranıyor’ haberinde yer alan ve genel sekreterin görevleri tanımı altında, tüm parasal işlerde de genel sekreterin imzasının zorunlu olacağı” koşulunun, beraberinde başkanla eş yasal sorumluluk getirecek olması, eski genel sekreterinin ayrılık kararında etki yapmış olabileceği gibi, yeni bir genel sekreter atanmamasında önemli bir sebep olarak gösteriliyor.

Ajansa ulaşan bir diğer iddiaya göre ise, Mete Bayrakçı, yönetim tarafından bilinçli olarak pasife çekildi ve gelecek günlerde yönetim tarafından başkan adayı olarak gösterilecek! Ancak bu iddia, ajansın ulaştığı kaynaklarca doğrulanmadı. Federasyonda deprem etkisi yaratan ve beraberinde pek çok bilinmeze yol açan ‘hak mahrumiyeti kararı’ ile ilgili olarak ajansa ulaşan bilgileri gün içerisinde güncellemeyi sürdüreceğiz. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top