Ralli ve satranç dünya şampiyonları bir arada!

Ogier ve Carlsen, test sürüşü öncesinde

Ogier ve Carlsen, test sürüşü öncesinde

Dünya Satranç Şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen ile Dünya Ralli Şampiyonu Fransız Sebastien Ogier, Volkswagen’in etkinliğinde bir araya geldiler. Satranç dehası Carlsen, VW Motorspor’un mabedi Wolfsburg’a yaptığı gezide, tulum giydi ve Ogier’a kopilot olarak Polo WRC’de adrenalini yaşadı. Ehra-Lessien’deki kapalı test sürüşü için, Carlsen, VW grup markalarından bir Lamborghini Aventador ile şoför eşliğinde evinden alındı.

700 beygirlik spor araba yolculuğundan sonra, Norveçli satranç dehası Carlsen, parkurların son şampiyonu Ogier ile Volkswagen Polo WRC’in kokpitinde buluştu. İki kez Dünya Satranç Şampiyonu olan 24 yaşındaki Carlsen, 318 beygirlik Polo WRC test sürüşünden etkilendiğini itiraf etti; “Satranç ve ralli, her ikisi de son derece konsantrasyon ve hassasiyet gerektiriyor. Daha fazla ortak noktaları da var, her zaman iki adım sonrasına bakmak gerekiyor.”

Wolfsburg Autostadt’ta Ogier ile birlikte bir tur atan Carlsen, ardından da Volkswagen Grubu’nun müzesi ile eğlence parkını gezdi ve ziyaretçi defterini imzaladı. Carlsen, Wolfsburg’deki fabrikanın üretim bantlarında kısa ve özel bir tur ile günü tamamladı. Ogier ise, Carlsen ile kısa program konusunda, “Magnus ile birlikte olmak güzeldi” dedi ve ekledi;  “O, büyük bir insan ve gerçekten ilginç bir kişilik. Satranç Dünya Şampiyonu olarak, doğal ama inanılmaz bir hafızası var. Notlara bakmadan tüm özel etabı okuyabilir!”

150714-VWM-BK1-1957

150714-VWM-BK1-0331

150714-VWM-BK1-0028

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top