Polonya’da Mikkelsen liderliğini koruyor

Mikkelsen, liderliğini 4'ncü etaba taşıdı

Mikkelsen, liderliğini 4’ncü etaba taşıdı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7’nci randevusu olan Polonya Rallisi, dün (Perşembe) verilen seramonik start ve geçilen 2.5 km’lik  Mikolajki seyirci özel etabı ile başladı. 74 Ekibin start aldığı rallide, gözler son şampiyon Sebastien Ogier ile yerel kahraman Robert Kubica üzerine odaklandı. Eski F1 pilotunun, evindeki rallide seyirci desteği ile çıkış yapması bekleniyordu. Seyirci etabının ikili start düzeninde birlikte start aldıkları Ostberg’den önce damalı görerek vatandaşlarının bir kez daha hayranlığını kazanan Kubica, yine de Volkswagen pilotu Ogier’in yarım salise farkla da olsa etap liderliğini ele almasına engel olamadı. Seyirci etabında 3’ncülüğü ise Mikkelsen elde etti.

Rallide ilk günün en dikkat çekici gelişmesi, İrlandalı rallici Chris Meeke’nin Citroen’i ile seyirci etabında starttan kısa bir süre sonra takla atması ve aracına ağır hasar vermesiydi. Meek’nin taklasını içeren video facebook’ta çok tıklanırken, Citroen mekanikerleri Meeke’nin aracını ikinci güne (bugün) yetiştirmek için yoğun mesai harcadılar. Otomobil sporlarının büyük bir seyirci kitlesine sahip olduğu Polonya’da kariyerinin 150’nci yarış startını alan Finli rallici Jari Matti Latvala, 5’nci zamanla tamamladığı seyirci etabında Polonyalı yarış severlerin büyük ilgisini çekti.

Polonya Rallisi’nde ikinci gün (Cuma), ilk etapta en iyi zamanı yapan Mikkelsen, ralli liderliğini ele aldı. Takım arkadaşının 3 saniye ardından finiş gören Ogier ise, podyumda da 3’ncülüğe geriledi. Seyirci etabının taklacısı Meeke, güne etap 3’ncülüğü ile başladı. Tanak, sürpriz yaparak sadece yarım saniye farkla 2’nci zamanla çıktığı günün ilk etabından sonra rallide de 2’nciliğe yükseldi. Polonya Rallisi’nde bugün 8 özel etap geçilecek. Cumartesi günü de 8 özel etaptan sonra ralli, Pazar günü koşulacak 2 etapla tamamlanacak.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top