330 beygirlik yeni Golf!

150706_VW_GOLF_03

Yeni TCR düzenlemeleri doğrultusunda müşteri talepleri için konsept otomobil olarak tasarlanan 330 hp, önden çekişli ve altı vitesli DSG şanzıman ile üretim tabanlı touring otomobil, Volkswagen Golf, Spielberg pistinde bu hafta sonu ilk rekabet testine çıkmaya hazırlanıyor.

150706_VW_GOLF_05Volkswagen Motorsport, yedinci nesil Golf’e dayalı ilk yarış otomobilini geliştirdi. Seri üretime dayalı, 330 hp konsept otomobil TCR yönetmeliklerine uygun olarak hazırlandı. Volkswagen Golf, 2016 sezonunda itibaren potansiyel müşteri taleplerini değerlendirilmek için tasarlandı. İşbirliği ortağı olarak, Liqui Moly Takım Engstler Touringcar Racer International, 8 TCR yarışında iki araba yarıştıracak. Arabanın gelişimini hızlandırmak amacıyla, yeni Golf şimdi Spielberg Red Bull pistinde rekabet koşullarında ve sezon sonunda test edilecek.

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito, “yeni oluşturulan TCR kategorisinde müşteriler için, ulusal ve uluslar arası düzeyde umut verici bir platform sağlayacağız. Heyecan verici yarışlar, üretime dayalı teknoloji ve uygun maliyetlerle, özel yarış ekipleri için yeni bir bakış açısı sunuyoruz” dedi. Golf tabanlı konsept otomobili geliştirirken, gelişme süresini ve maliyetleri azalttı. Rekabet koşullarında araba test etmek için sezonun geri kalanı kullanılacak ve 2016’da olası bir müşteri yarış projesi değerlendirilecek.

150706_VW_GOLF_04Yarış genleri Volkswagen Motorsport tarafından geliştirilen Golf’te, 18 inç yarış jantları, çarpıcı bir arka kanat, kabaca 40 santimetre daha geniş bir şasi ve birinci sınıf işçilik dikkat çekiyor. Aerodinamik ön splitter ve karbon arka kanat, yarış pistleri için yapılan değişiklikler arasında. Sürücüyü korumak için tasarlanmış bileşenler arasında baş koruyucuları, yarış güvenlik hücresi ile bir yarış koltuğu ve FIA ​​yönetmeliklere uygun bir yakıt tankı var.

150706_VW_GOLF_15Güçlü dört silindirli motor, direksiyon simidi, sürekli geliştirilen yarış şasisi üzerine monte edilmiş DSG şanzıman, yeni Golf’ü pist için özel kılıyor. Volkswagen Motorsport, Seat spor departmanı ile işbirliği içinde otomobili geliştirdi. Volkswagen Grubu’nun üretim araçları gibi, mqb platformu da yarış araçları için bir çok sinerji sunuyor. Doğrudan yakıt enjeksiyonlu iki litrelik turbo motor üst sportif modeli ile geliyor, Golf R’de bu motorun yarış versiyonu 330 hp (243 kW) ve tork 410 Nm üretiyor.

Gelişimini hızlandırmak amacıyla, konsept otomobil, uluslararası TCR serisinin geri kalan dört yarış hafta sonları rekabet koşullarında test edilecek. Touring Car yarışında çok uzun yıllara dayalı tecrübesi bulunan ünlü Liqui Moly Takımı Engstler, kalan testlerde geliştirme konusunda sorumluluk üstlenecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top