Opel Adam’lı Bergkvist, ERC Junior’da şampiyon gibi..

150720-erc-jr-bergkvist

Estonya Rallisi’nde ERC Junior 1’nciliğini 21 yaşındaki Letonyalı sürücü Ralfs Sirmacis kazanırken, hemen ardından 2’nci sırada finişe gelen İsveçli Emil Bergkvist de ERC Junior şampiyonluğunu neredeyse ilan etmenin sevinci yaşıyor! Opel Adam R2 ile yarışan Bergkvist, Estonya’da son gün yaptığı açıklamada “Bu sabah, Gençler Ralli Şampiyonu olarak uyandım” dedi.

Bergkvist, “Bu başarıya emeği geçen herkese, ama en başta bize her zaman fantastik bir araba verdiği için Opel Motorsport’a ve tüm ekibine teşekkür etmek istiyorum” dedi ve ekledi; “Ve tabii kopilotum Jocke’ye de! O’nun mükemmel desteği olmadan bu başarı mümkün olamazdı. ERC podyumuna çıkmak için mükemmel bir takım performansı gerekir. İnanılmaz rekabetçi bir ortamdı. Ben, gerçekten, hala bunu başardığımıza inanamıyorum!”

Bayan kopilotu Joakim Sjöberg ile birlikte Estonya’da 2’ncilik kupasını sevinçle kaldıran Bergkvist’e ralli dünyasının gelecekteki süperstarı olarak bakılıyor. Estonya Rallisi sonrası 128 puan toplam ulaşan Bergkvist’in şampiyonluğu kaybetmesi için, 31 puan ardında olan Sirmacis’in Ağustos’un son hafta sonunda yapılacak olan Junior’daki son yarış Barum Czech Rally Zlin’de Estonya’daki gibi zafer kazanması kadar, Bergkvist’in de Zlin’den puansız ayrılması gerekiyor.

Opel Motorsport Direktörü Jörg Schrott ta İsveçli genç ekibi için övgü dolu sözler sarf etti; “Tüm sezon boyunca Emil ve Joakim’ın olağanüstü performansını alkışlamamak mümkün değil. Onlar her rallide, çok akıllıca unvanları ve puanları topladılar. Büyük bir iltifat da bütün ADAC Opel Rallye Junior takımı hak etti. Bu tutkulu bağlılık ve fantastik takım ruhu, başarının anahtarı oldu. Biz her koşulda kazanma kabiliyetini kanıtlamış Adam R2 ile elbette son derece gurur duyuyoruz. İlk sezonumuzda bu zorlu şampiyonada erken başarı, beklenenden daha fazla! Bunu, sadece ‘harika!’ sözcüğü karşılar”

150720-erc-jr-puan

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top