Mercedes AMG Petronas yine zirvenin sahibi

150706-f1-gb-mercedes

Formula 1’de sezonun dokuzuncu yarışı olan Britanya Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton ilk sırayı aldı. Mercedes AMG Petronas’ın diğer pilotu Nico Rosberg de ikinciliği elde ederek sezonun altıncı dublesinde pay sahibi oldu. Mercedes AMG Petronas, Kanada ve Avusturya’nın ardınan Britanya’da da ilk iki sırada yer aldı. Britanya Grand Prix’ine ilk sırada başlayan Lewis Hamilton, bir ara üçüncülüğe düşse de yarışı ilk sırada tamamladı. Nico Rosberg de ikinci sırada yarışa başladı ve yarış içinde dördüncü sıraya gerilese de ikinciliğin sahibi oldu.

52 tur sonunda damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla 194 puana ulaşarak pilotlar sıralamasındaki liderliğini korurken, Nico Rosberg‘le arasındaki farkı da 17‘e çıkartmayı başardı. Yarıştaki ikincilikle birlikte 18 puanı kazanan Nico Rosberg ise 177 puana ulaşarak  ikinciliği sürdürüyor. Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam ediyor.

Britanya Grand Prix’inde elde edilen 43 puanla Mercedes AMG Petronas zirvede 371 puanla yer alırken, en yakın rakibiyle arasındaki farkı ise 136’dan 160‘a  puana yükseltmeyi başardı. Formula 1’de sezonun onuncu yarışı 24-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Macaristan‘da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Macaristan Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton üçüncü olurken, Nico Rosberg ise dördüncülükte kalmıştı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top