Körfez’de ilk yarışları, Ahmet Mutlubaş açık ara kazandı

150705-korfez-mutlubas

Ahmet Mutlubaş, ilk yarışta tur bindirdi

Körfez Yarış Pisti’nde yapılmakta olan Türkiye Pist Şampiyonası’nın Süper Grup birinci yarışında İzmirli yarışçılardan Ahmet Mutlubaş açık ara farkla birinci olurken, son şampiyon Ümit Ülkü, Maxi Megane’da yaşadığı fren sorunu yüzünden iki kez yol dışına çıktı, çok zaman kaybetti ve ancak 5’nci sırada damalıyı görebildi. Mutlubaş, Honda TypeR’ı ile çıktığı gibi 20 tur boyunca liderliği elden bırakmadı, 16.53.265’lik toplam zamanıyla en yakın rakibinin 41.6 saniye, şampiyonada çekiştiği Ülkü’nün ise iki tur önünde kazanan isim oldu.

150704-korfez-uulku

Megane çimleri biçti!

TPŞ Süper grup ilk yarışında, Pegasus Racing’in Punto Süper 2000’i ile kariyerinin henüz ikinci pist yarışına çıkan 17 yaşındaki genç pilot Sarp Kuzey Eroldu 2’nci oldu. Yarışın ilk yarısında çok çekiştiği ve tamponundan ayrılmadığı Bursalı yarışçı İsmet Toktaş’ın Honda’sını pistin deniz tarafında geçip, son turlarda liderin peşinden 2’nci pozisyonu elde eden Eroldu, bunu da finişe kadar muhafaza etmesini bildi. Toktaş ise, genç rakibinin sadece 5 saniye ardından ilk yarışı 3’ncü sırada tamamladı ve podyuma çıktı. Ankaralı Tansel Tunca liderin bir tur ardından, Ümit Ülkü ise iki tur ardından yarışı bitirdiler.

150705-korfez-toktas

Toktaş, ilk yarışta 2’nci oldu

Körfez’de günün ilk iki yarışı olan Tosfed Pist Kupası mücadelesinde ise, ilk start K3, ikinci start ise K1 ve K2 için verildi. Üç otomobilin start aldığı K3’te, Ahmet Mutlubaş, Honda Type R’ı ile 12 turu toplamda 11.18.106’lık zamanıyla ilk sırada tamamladı, O’nun 6.9 saniye ardından Honda TypeR’ı ile İsmet Toktaş 2’nci, Clio’su ile Ankaralı Tansel Tunca 12.659 farkla 3’ncü sırada tamamladılar.

K1 ve K2’nin ortak start aldıkları günün ikinci yaşında ise, Polo’ların rekabeti soluk kesti. İzmirli Muhammed Ali Ülkü, 12 turluk mücadelenin son turuna kadar lider götürdüğü yarışta, son turun son metrelerinde pistin tren yolu tarafındaki şikanlarında bu liderliğini genç rakibi Yağız Gedik’e kaptırdı.

Yarış boyunca Ubeyde Saygılı’nın Polo’sunu yakın takibi ile bunaltan Yağız, şikanda yaptığı atakla hem Ubeyde’yi ve hem de Muhammed Ali’yi aynı anda ve açık kapıdan geçerek liderliği ele aldı, asfaltın dışında kalan Muhammed Ali ise risk almayarak Polo’sunu asfalt üstünde tutmayı tercih etti, ancak lider girdiği şikandan 3’ncü çıktı! Yağız’ın açtığı kapıdan Ubeyde Saygılı’yı da kaçıran Muhammed Ali, ilk yarışı 3’ncü sırada tamamladı. Ubeyde ise 2’nciliği kaptırmadı.

İlk yarışların ardından öğlen molasını verildiği Körfez Yarış Pisti’nde öğleden sonra hem TPŞ ve hem de TPK ikinci yarışları koşulacak. Programa göre yarışların saat 18.10’daki ödül töreni ile tamamlanması bekleniyor. Körfez’de hava bulutlu ancak henüz bir yağış söz konusu olmadı. Öğle arasında pilotlar dinlenirken, mekanikler yoğun mesaiye başladılar. Ümit Ülkü’nün Megane’ndaki fren sorunu için de Pegasus Racing’in mekanikleri yoğun bir şekilde çalışıyorlar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top