Kartepe’de kazanan, Ümit Ülkü!

Ümit Ülkü, Kartepe'de kazanmayı seriye bağladı

Ümit Ülkü, Kartepe’de kazanmayı seriye bağladı

Kartepe’de kazanan, beklendiği gibi, Ümit Ülkü oldu! 18 yarışçının katıldığı mücadelede, Porsche’si ile parkurun favorisi olan Ümit Ülkü, 5.49.05 ile günün en iyi toplam zamanını yaptı. K4’te 1’ncilik kupasını kaldıran Ülkü, ikinci çıkışında 2.53.04’lük zamanıyla da günün en iyi çıkışı kupasını da kazandı. Kariyerinde pist ve tırmanma şampiyonlukları çokça bulunan Ümit Ülkü, Kartepe zaferinden sonra sezonun şampiyonluğu için de önemli bir mesafe kaydetti.

K4’te Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile Hakan Yuva 2’nci, Opel Astra ile Kemal Gamgam 3’ncü sırada podyum yaptılar. Üç yıl aradan sonra ve güçlü bir aracın direksiyonunda parkura çıkan Yuva, ikinci antrenman çıkışında attığı spinde aracının seyicilere ramak kala durmasıyla ciddi bir tehlike atlattı. Astra’sındaki ayar sorunu giderilen Gamgam ise, zorlu kategorinin podyumunda 3’ncü sırada yer buldu.

Ülkü Motor Spor pilotlarından Galip Atar ve İsmet Toktaş ta kendi kategorilerinde bİrincilik kupalarını kaldırırken, takımlar kupasına da yüksek puanlar taşıdılar. Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile yarışan Galip Atar, 6.37.09 toplam zamanıyla en yakın rakibinin 15 saniye önünde günü birinci tamamladı. İsmet Toktaş ise, Honda TypeR’ı ve 6.08.06’lık toplam zamanı ile Evo’lu rakibinin 4 saniye önünde K3’ün birinciliğine uzandı. Kartepe’de start alan tüm araçlar finiş gördü. Türkiye tırmanma şampiyonasının sıradaki yarışı, Ankara Elmadağ’da yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kartepe

150712-kartepe-gk

İsmet Toktaş K3 birincisi

İsmet Toktaş K3 birincisi

Galip Atar, k2 birincisi

Galip Atar, k2 birincisi

Kemal Gamgam, zorlu grup K4'te Astra ile 3'ncü oldu

Kemal Gamgam, zorlu grup K4’te Astra ile 3’ncü oldu

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top