Dede’ye ‘ağır’ ceza!

150307-yunus-ayhan

2014 Ankara Offroad Şampiyonu, parkurların ‘Dede’ lakaplı sevilen sporcusu Yunus Ayhan’a federasyondan ‘ağır’ ceza çıktı. Federasyonun Avukat Cumhur Kaynak, Avukat Ekrem Ekmenci ve Zafer Vatansever’den oluşan disiplin kurulunun ‘oybirliği ile aldığı kararı yazılı olarak alan Yunus Ayhan, bunu facebook hesabından paylaştığı andan itibaren offroad camiasından kendisine destek mesajları yağmaya başladı.

Federasyon Disiplin Kurulu’nun kararında, verilen cezaların yüksek olması, “kendisinin herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermemiş olması sebebiyle azami hadlerden olmak üzere” diye açıklandı. Karara göre, Yunus Ayhan’ın, disiplin talimatının aynı (9.) maddesinin alt başlıklarından (2-4-5) ayrı ayrı olmak üzere her biri 10 bin lira liradan toplam 30 bin lira para cezasının yanı sıra toplamda 14 yarıştan men cezası verildi. Karara 10 gün içerisinde Tahkim Kurulu’na itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildiği belirtildi.

Yunus Ayhan’ın yazılı kararı facebook hesabından paylaşması ile birlikte offroad camiasından destek mesajları yağmaya başladı. Bu sezon Ayhan’a iki yarışta kopilotluk yapan Ankaralı yarışçılardan Yaşar Çevik, “Offroad sporuna sayısız araç kazandıran ve en son bombayı patlatacakken sana verilen bu ceza, offroad sporuna verilmiştir. Aynı şekilde seyirci de cezalandırılmıştır. Sensiz atılacak taklanın bile keyfi olmayacaktır. Taklalar bile senine güzel” diye yazdı. Çevik, ‘son bomba’ olarak ta Ayhan’ın hazırlamakta olduğu son aracın fotoğraflarını paylaştı.

Yunus Ayhan’ın facebook hesabında, ceza kararının altında yorum bırakanlar arasında Hasan Taylan ve Murat Balcı, tepkilerini parkurlara veda ederek gösterdi. Taylan, “insanlara güzellik sunmak adına kelle koltukta her türlü riski alan bizleri, artık, bu adice menfaat ve çıkarlar üzerine kurulu düzenin içerisinde olmak istemiyoruz” diye yazdı.

Murat Balcı da, “Türkiye otomobil sporları federasyonuna ithafen” başlığı ile yaptığı yorumda, “konunun tekrar gözden geçirilmesini” diledi “idari ve maddi cezanın düzeltilene kadar hiç bir ulusal ve mahalli yarışa katılmama kararı almış bulunmaktayım” dedi.  Dede’ye ceza kararının açıklanmasından sonra yarışmama kararı alan sporcular arasında Zeki Karaçaylı ve Kadir Küçükaydın da yer aldı.

Yunus Ayhan, facebook hesabından çığ gibi artan tepkiler üzerine yaptığı yorumda, “boykot kararına karşı olduğunu” söyledi ve ekledi; “biz offroad kulüpleri federasyon başkanını seçmekte çok şanslıyız çünkü oyumuz çok! Bütün dertleri benim üzerimden bu kulüplerin oylarını azaltmak.. Bunu daha detaylı anlatacağım.”

150713-tosfed-yayhan-ceza

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top