Breen, Estonya’da da yeni bir zafer peşinde!

Breen

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda (ERC) 124 puanla lider durumda bulunan İrlandalı rallici Craig Breen, yarın (17 Temmuz) start alacak olan Estonya Rallisi’nde yine kazanmak hedefiyle parkura çıkacak. 25 yaşındaki Peugeot Ralli Akademisi 208 T16 pilotu Breen, Lotos Rally Team Fiesta R5 ile yarışan Kajetan Kajetanowicz’in şampiyonada 21 puan önünde bulunuyor.

Bu arada, Estonya’da kazanacak pilotu puanların yanı sıra değişik bir kupa bekliyor. Stilo kask Racing’in tasarımı Tribilia Yarış Artworks tarafından yapılan özel üretim bir ‘kask’! Bu özel kupa, Estonya Rallisi için bir gelenek. Kupa kaskı daha önce 2010’da Markko Martin, 2011 ve 2012’de Mads Östberg, 2013’de Georg Gross ve geçtiğimiz yıl Ott Tanak almışlardı.

Estonya’da ilk gün, roplam km’si 139’u bulan 10 özel etap geçilecek. İkinci ve son gün ise 63 km’Lik 6 özel etap ile ralli tamamlanacak. Estonya Rallisi, ERC’nin yanı sıra ERC2, ERC3, ERC Gençler, ERC Bayanlar Trophy ve ERC Toprak Master şampiyonalarına da puan veriyor. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın 6’ncı rallisine 65 ekip katılıyor.

Craig Breen, “Ypres’de de kazanmak hediyle gitmiştik, aynı hedef Estonya için de geçerli. Estonya’da da kazanarak liderliğimizi puan farkını arttırarak sürdürmek arzusundayız” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top