Boğaziçi Rallisi’nde ilk gün sürpriz yok!

Al-Ketbi ilk günü 4'ncü tamamladı

Al-Ketbi ilk günü 4’ncü tamamladı

Boğaziçi Rallisi’nde ilk gün, podyumda sürpriz yaşanmadı! Ülkenin ikinci kuşak genç pilotları, kendi aralarındaki rekabette yine aralarına yabancı sokmadılar! Rallinin Ortadoğu’lu katılımcıları ise, gençlerin hızına yetişemedi. Bulgaristan’-daki son ralliden sonra Boğaziçi için umutlu konuşan Birleşik Arap Emirlikleri pilotu Al-Ketbi, ilk gün sonunda podyumdakilerden dakikadan fazla fark yedi.

Üç farklı etabın ikişer kez geçildiği ilk gün sonunda, Murat Bostancı, eski takım arkadaşı Yağız Avcı’nın 12.2 saniye önünde liderliğini ikinci güne taşıdı ve ilk gün sonunda ERT için 7 puanı hanesine yazdırdı. Avcı ise, bir kez daha ikili kıskaç arasında, lideri geçmek ama aynı zamanda da peşindeki Orhan Avcıoğlu’na geçilmemek için, ikinci gün şartlarını daha da zorlamak zorunda kalacak.

Al-Suwaidi 5'nci etapta kaldı

Al-Suwaidi 5’nci etapta kaldı

Ulusalda 25, historic’te 10 ve kupada 19 olmak üzere toplamda 54 otomobilin Pendik’teki servis alanından sabah saat 10’da ayrıldıkları Boğaziçi Rallisi’nin ilk gününde, ulusal ve historic’lerden 5’er otomobil günü tamamlayamadılar. Ulusal klasmanın en önemli abandonesi olan Katarlı Al-Suwaidi, 5’nci etapta yarışa veda etti.

Grup N mücadelesinde ise ilk günü Ümit Erdim lider tamamladı. S2000’lerden oluşan ilk 4’lünün 4.23 dakika ardında Evo 9’u ile günü 5’nci sırada bitiren Erdim’in 46 saniye ardında ise Menderes Okur, Evo 9’u ile en iyi 2’nci grup N olarak yer aldı. Gençlerde Buğra Banaz, bayanlarda ise Burcu Çetinkaya, Boğaziçi’nde ilk gün lider olarak servise geri döndüler.

Boğaziçi Rallisi’nde ikinci gün (pazar) üç farklı özel etap yine ikişer kez geçilecek. Sabah 9’da başlayacak olanmücadele akşamüstü Pendik sahilindeki servis alanında sona erecek.

150725-bogazici-day1-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top