Ahmet Mutlubaş’tan ‘Süper’ seeding!

150704-korfez-ahmet2

Türkiye Pist Şampiyonası ikinci ayak yarışları öncesinde bugün gerçekleştirilen sıralama turlarında, İzmirli yarışçılardan Ahmet Mutlubaş, rakiplerine fark attı! Çifte Honda’sı ile Körfez Yarış Pisti’ndeki test, antrenman ve sıralama turları için sürekli piste çıkan ve gün boyunca yaklaşık 200 tur atan Ahmet Mutlubaş, pole pozisyon arzusuna ‘farklı’ skorla ulaştı.

Pistte en iyi tur zamanını 47.928 ile kaydeden Ahmet Mutlubaş, en yakın rakibine göre 4 saniye daha hızlıydı. Ralli Dünyası Dergisi’nde yayınlanan bir röportajında bu sezon şampiyonluk hedeflediğini açıkça belirten Mutlubaş, süper grupta ikinci ayak yarışlarına katılan beş rakibine karşı en hazırlıklı isim olarak öne çıktı.

150704-korfez-uulku2Süper grupta Ülkü Motorspor’un iki şampiyon pilotu Ümit Ülkü ve Galip Atar, ETCC’de rekabete soyundukları BMW’lerini yurt dışından getirmedikleri için, Körfez’deki 2’nci ayak yarışlarına Pegasus Racing’den kiraladıkları Renault Maxi Megane’larla katıldılar. Ancak her iki Megane’da da gün boyunca yaşanan teknik problemler, İzmirli yarışçıların keyfini fazlasıyla kaçırdı. Galip Atar, son test seansında aracıyla pist üzerine kalınca, Megane’ı çekici ile pit’e getirildi. Ümit Ülkü’nün Megane’nında da mekanik proplem yaşanınca, şampiyon pilot sıralama turlarına çıkamadı.

Süper grupta Ahmet Mutlubaş’ın Honda TypeR’ı ile kaydettiği 47.928’lik en iyi tur zamanının ardından Galip Atar, 51,600 ile 2’nci, İsmet Toktaş ise 51,730 ile 3’ncü zamanları kaydettiler. Pegasus’un Fiat Punto S2000’i ile 17 yaşındaki genç pilot Sarp Kuzey Eroldu 52.008 ile 4’ncü zamanın sahibi olurken, Ümit Ülkü,  sıralama turu olmadığı için en son sıradan start alacak.

150704-korfez-ismetKörfez Pisti’nde test programının tamamlandığı akşam üstü saatlerde asfalta düşen seyrek yağmur, gün boyunca aksayan programının biraz daha geç tamamlanmasına neden olurken, TPŞ Süper grubu dışında TPK’de de üç kategoride antrenmanlar ve sıralama turları gerçekleştirildi. Körfez Pisti’nde ikinci günün (Pazar) programı sabah saat 10’da resmi antrenmanlarla başlayacak, ilk yarış startı TPK K3 için saat 11.15’de verilecek. Saat 18.15’de sona erecek olan gün programının detaylı akışı için, önceki haberimizdeki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=26535]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top