Ümit Ülkü, Zolder’de podyumu zorluyor..

Ümit Ülkü, ilk yarışta podyumu kıl payı kaçırdı..

Ümit Ülkü, ilk yarışta podyumu kıl payı kaçırdı..

Belçika’nın Zolder pistinde yapılan Porsche Benelux Cup’ta Ülkü Motorsport’un İzmirli iki pilotu Ümit Ülkü ve Galip Atar, Porsche GT3 Cup 911’leri ile podyumu zorluyorlar. Dün yapılan sıralama turlarının ilkinde Ümit Ülkü, 9 rakip arasında 1.37.484’lük zamanıyla en iyi  3’ncü, Galip Atar ise 1.38.971 ile 6’ncı zamanları yaptılar.

Yine dün gerçekleştirilen sırlama turlarının ikincisinde Ümit Ülkü 1.37.372 ile ilk zamanını iyileştirdi ve bu kez 7 rakip arasında yine en iyi üçüncü zamanı kaydetti. Galip Atar da 1.37.945’lik en iyi tur zamanı ile sıralamada 4’ncülüğe yükseldi. Bugün yapılan ilk yarışta ise 19 turu 31.46.002’lik toplam zamanıyla tamamlayan Ümit Ülkü, 3’ncü olan rakibinin sadece 29 salise ardından 4’ncü olarak damalıyı gördü ve podyumu kıl payı kaçırdı.

Galip Atar ise ilk yarışta oldukça şanssızdı. Serbest antrenmanlarda spin atan Galip Atar’ın Porsche’sinde arka tampon hasarlandı ancak servisi 20 dakika gibi kısa bir zamanda sorunu giderdi ve Galip Atar yarışta start aldı. Atar’ın şanssızlığı yarışta da sürdü ve 5’nci giderken debriyajı sıyırdı ve güç kaybı yaşadı. Kalan turları tamamlamak adına devam etme düşüncesine rağmen, 15’nci tura pit’e girdi. Porsche Beleux Cup’ta bugün ikinci yarış koşulacak.

Galip Atar, ilk yarışın 15'nci turunda spin atıp lastik bariyerlerde kaldı

Galip Atar, ilk yarışın sıralama turlarında spin attı

Son 70 haber

1 Yorum - “Ümit Ülkü, Zolder’de podyumu zorluyor..”

  1. Nurican Hızır

    Ülkü ve Atar’ı uzaktan zevkle izliyor ve destekliyorum.

Yoruma kapalı

Go To Top