Kemalpaşa’da festival tadında tırmanma

IMG_5956-umit-ulku

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun üçüncü yarışı, 30-31 Mayıs tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından düzenlendi. İzmir Kemalpaşa’da yer alan Spil Dağı Yolu üzerindeki 6.51 kilometrelik asfalt parkurda 2 çıkış üzerinden koşulan yarışta 4 ayrı kategoride Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya illerinden 22 sporcu mücadele etti.

Kemalpaşa Belediyesi ana sponsorluğunda, Atarlar Petrol ve Ramada Otel Kemalpaşa katkıları ile düzenlenen organizasyon, 31 Mayıs Pazar günü 09:30-11:00 saatleri arasında antreman çıkışları ile başladı ve organizasyonda ilk start saat 13’de verildi.

Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile Ülkü Motorsport adına yarışan Bursalı sporcu Engin Apaydın birinciliğe uzanırken, O’nu Fiat Palio ile Bursalı sporcu Burak Başlık izledi. Ülkü Motorsport adına Peugeot 106 GTI ile Mehmet Yeğen ise podyumun üçünCü basamağında yer buldu.

Kategori 2’de Pegasus Racing adına Citroen Saxo VTS ile yarışan izmir’den Egemen Çivicioğlu bu sezon ilk birinciliğini memleketinde kazanmayı başarırken, Fiat Punto S1600 ile takım arkadaşı İzmir’den Murat Soyçopur ikinciliği ve yine İzmir’den Ülkü Motorsport adına Opel Corsa S1600 ile Galip Atar üçüncülüğü elde ederek podyumu oluşturan isimler oldular.

Kategori 3’de Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurt Renault Clio Sport ile ilk sırada finişe ulaşırak bu sezon ikinci galibiyetini kazanırken, kırık sağ eli ile şampiyonayı takip etmeyi sürdüren Bursalı sporcu Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO IX ile ikinciliğin sahibi oldu. Bursalı Honda Civic Type-R pilotu İsmet Toktaş da Ülkü Motorsport adına mücadele ettiği Kemalpaşa Tırmanma Yarışı’ndan üçüncülükle ayrıldı.

Kategori 4’te ise geçen yılın şampiyonu Ümit Ülkü, Porsche 997 GT3 ile 4.14,221’lik zamanı ile günün en hızlı zamanını kaydetti ve aynı zamanda kategorisini kazanmayı bildi. Pegasus Racing adına Renault Clio Sport ile yarışan Ayhan Germirli’nin ikinci sırada tamamladığı bu kategoride Selim Bacıoğlu ise, yeni otomobili Peugeot 207’de meydana gelen teknik problem nedeniyle antrenman çıkışlarının ardından yarıştan çekilme kararı aldı. (EOSK)

150601-eosk-tirm-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top