Bursa’da ilk günün ardından..

Historic'te ilk günün lideri Engin Kap..

Historic’te ilk günün lideri Engin Kap..

Bursa Rallisi’nin 40’ncısında, ilk gün program belirlenenden bir hayli sarktı, ama değişken hava koşulları nedeniyle parkurdaki rekabetin klasmana yansıması da beklenenden farklı oldu. Günün üçüncü ve 21 km’lik mesafesi ile rallinin belirleyici etabı olan Firoz’da, yaşanan lokal yağışlar, yarışçılara hem zor anlar yaşattı ve hem de ilk gün klasmanında belirleyici rol oynadı. Kimileri yoldan çıktı yardan aşağı indi, kimisi kılpayı askıda kaldı kurtarıldı; teknik sorun yaşayan da oldu, takla atan da! 21’lik etabın ikinci geçilişinde, yolda kalan bir ulusal yarışçının aracı çıkarılması için çekici etaba girince program bir kez daha sarktı ve etap, historic’ler için normale çevrildi.

Murat Soyçopur-Can Hepgüner

Murat Soyçopur-Can Hepgüner

İlk günün en kazançlı ismi, şüphesiz kapalı parka aracını gün birincisi olarak getiren Yağız Avcı oldu. Seyirci ve ilk dağ etabının en iyi zamanları yapan Murat Bostancı’dan 21’lik etabın ilk geçilişinde liderliği devraldı, 3-4-5’nci etaplarda en iyi zamanları yapıp, günü lider tamamladı. O’nun 23.2 saniye ardında günü 2’nci sırada bitiren Orhan Avcıoğlu’nun sadece 5 salise ardında Murat, Podyumda son basamakta kaldı.

İlk dağ etabında start aldığında parkurda yağmura yakalanan Burak Çukurova, ikinci lupta ise 21’lik etapta kendisi ile birlikte sonrakilerin yine yağmura yakalandıklarını savundu, liderin 2 dakika ardından günü 4’ncü sırada tamamladığında İtalyan garajın mekanikerleri kendilerini S2000’in ön taşıyıcılarına ve kırılan beşikin onarımına yönelik hızlı bir çalışma içerisinde buldular. Aynı garajın diğer S2000’i ile Ahmet Burkay da, gün sonunda ev’inde çok mutlu değildi. O’nun da S2000’i üzerinde İtalyanlar yoğun mesasi sarfettiler ve Ege’dekinin benzeri bir podyum skoru hedefleyen Burkay, bu kez liderin 3 dakika ardından ilk günü 6’ncı sırada tamamladı.

Hannu Pulkkinen Bursa'ya şanssız başladı

Hannu Pulkkinen Bursa’ya şanssız başladı

Historik te, ilk dağ etabında yağmura giren Hannu Pulkkinen ilk sol virajda, kaygan asfaltta frene dokunmak zorunda kalınca, Finli rallici için kabus erken başladı. Spin atıp kanala düşen Pulkkinen, Mk2’sini kopilotu ve bir iki seyircinin yardımı ile ama uzun uğraşlar sonucu birkaç dakikalık kayıpla çıkarıp devam edebildi. Bunun klasmana yansıması ise, takım arkadaşı ve historic lideri Engin Kap’ın 27.44.4’lük gün sonu toplam zamanından 6.57 dakika fazlasıydı ve gün sonu servisine 8’nci olarak geri döndüğünde, Bonus Parkur’un mekanikerleri de ceza aldırmadan hem yol dışının yansıması sorunlarını giderdiler ve hem de frenlerde iyileştirme gerçekleştirdiler.

Parkur Racing’in Mk2’si ile ilk historic serüveninde, Ercan Kazaz hayal kırıklığı yaşadı ve son şampiyon Engin Kap’ın net 2 dakika farkla ardından günü ancak 3’ncü sırada tamamladı. Hannu ve Ercan’ın ilk gün yaşadıkları, Bonus Parkur’un Mk2’lerinden bir diğeri ile yarışan Burak Türkkan’ın önünü açtı ve patron Kerem Üstünkaya’nın, ‘hızlandığı’ için kendisinden ‘sürpriz beklediğini’ belirttiği Türkkan, 38 saniye farkla Kap’ın hemen ardından historic klasmanında ilk gün 2’nciliğini diğer takım arkadaşı Ercan Kazaz’ın 1 dakika 22 saniye önünde elde etti. Haydar Güçlü, Parkur’un Mk2’lerin ardında BMW’si ile ilk günü 4’ncü sırada tamamladı.

İsmet Toktaş spin attı, günü bitiremedi

İsmet Toktaş spin attı, günü bitiremedi

İlk gün hayal kırıklıkları yaşayanlar da vardı. Fiesta’sı ile Cem Alakoç, kaygan asfaltta takla atıp yarışı çekici üstünde tamamladı. Bursalı İsmet Toktaş, yine Fiesta ile yine ıslak asfaltta tutunamadı ve yirmi metre kadar yardan aşağıya indi. Historic’te Özgür Dönmez ise, önceki ralli Çanakkale’deki şanzıman probleminin Bursa’da da nüksetmesi üzerine, ilk günü kopilotu ile birlikte süpürücünün arka koltuğunda tamamlayabildi.

Cem Alakoç uzun etapta takla attı

Cem Alakoç uzun etapta takla attı

40.Yeşil Bursa’da ilk gün, ulusallar beş etap geçti, historic’ler ise dört etapta gazladılar, 21’lik etabın ikincisini ise normal etap geçtiler. Kupada yarışanlar ise, seyirci etabı yapıp, dağa çıkmadan ilk günü tamamladılar. Rallide ikinci gün (pazar) 60 otomobil de ilk luptaki üç etaplık dağ kombinesini geçip servise inecekler. Öğleden sonraki son ayakta ulusal ve kupa yarışçıları rekabete devam edecekler. Historic’ler ise ilk ayak sonunda yarışı tamamlayarak seramoni yapacaklar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top