Bursa’da, Avcı hedefi vurdu!

Burak Çukurova, Bursa'da 4'ncü bitirdi

Burak Çukurova, Bursa’da 4’ncü bitirdi

En uzun soluklu rallilerimizden biri olan Yeşil Bursa’nın 40’ncısında, Avcı hedefini 12’den vurdu. Değişken hava ve zemin koşullarının damgasını vurduğu rallide, spinler ve yol dışılar, klasmanların belirlenmesinde fazlasıyla etkili oldular. İlk gün üçüncü etaptan itibaren liderliği ele alan Avcı, eski takım arkadaşlarına karşı yarım dakikadan fazla farkla Bursa’nın şeref kütüğünde 40’ncı zafer plaketini çaktı. İlk gün spin atarak podyumda 3’ncülüğe gerileyen Murat Bostancı, ralli finişinde takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu’nun 36,5 saniye önünde ama eski takım arkadaşının 36,7 saniye ardında 2’nciliği elde edebildi.

150614-bursa-grN-1-cakal

Mustafa Çakal, grup N kupasını kaldırdı

Mekanik sorunlar yaşadığı ilk gün sonunda podyumun hemen ardında kendine yer bulan Burak Çukurova ise, ralli sonunda da genel klasmanda 4’ncülüğünü korudu. En iyi bayan Kopilot ile yarışan Hakkı Ağaoğlu 5’nci, İki Çeker ve Gençler kupalarını kaldıran Ümitcan Özdemir ise 6’ncı sırada finiş gördüler. Antalyalı Mustafa Çakal, 7’nci bitirdiği rallide grup N kupası’nı kazanırken, ilk gün attığı spin ajansta haber olan Menderes Okur da 10’ncu olduğu Bursa’da N2’de 2’ncilik kupası ile teselli buldu.

150614-bursa-genc1-umitcan

Ümitcan Özdemir, gençler ve F2 birincisi

Son etapta attığı spine rağmen Burcu Çetinkaya, hem bayanlar, hem de grup N’de 3’ncülük kupalarının sahibi oldu. Ege’de podyum görüp dikkat çeken Ahmet Burkay, ilk gün spin atarak zaman kaybettiği rallide S2000’i ile bu kez 12’nci sırada finiş gördü. Rallinin podyumu 40 saniye içinde dizilirken, podyumun hemen arkasının artı 2’şer dakikalarla sıralanması dikkat çekiciydi. 40’ncı Bursa Rallisi’nde start alan 25 otomobilden 20’si finiş tak’ına geri dönebildi. Bunlar arasında ilk gün takla atmalarına karşın ikinci gün süpeRally kuralıyla parkura geri dönen İsmet Toktaş ile Cem Alakoç ta yer aldılar.

Buğra Banaz

Buğra Banaz

21 Km’lik mesafesi, çok değişken koşulları barındıran zemini ile rallinin belirleyici etabı olan Firoz’da, ikinci günün ilk geçilişinde şanzıman sorunu yaşayan Erkan Güral, Ege’deki müthiş performansı ile dikkat çeken TV yıldızı Ümit Erdim, Tavsan sponsorluğunda yarışan İzmirli Murat Soyçopur, Fiesta’sı ile Kerim Tar ve bayan rallici Billur Hasbay, Bursa’da finiş göremediler. İlk gün seyirci etabı ve 4 dağ etabı, ikinci gün ise 6 dağ etabının koşulduğu ralli, Cumartesi öğlen Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nden start aldı, Pazar günü akşam üstü ralli merkezi Crowne Plaza önünde sona erdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

150614-bursa-ulusal-gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top