Bursa notları | Sibop, vefa, kabuk ve iki mevsim..

Taner Şengezener, sibop şoku yaşadı

Taner Şengezener, sibop şoku yaşadı

40. Bursa Ralli’nde flaş haberler erken gelmeye başladı. Rallinin sabah başlayan teknik kontrolleri devam ederken, yarışçılar da start öncesi son hazırlıklarını sürdürdüler. Ralli merkezi otelin karşısında kurulu servis alanında rallinin ilk flaş şokunu İzmirli rallici Taner Şengezener yaşadı. Servis aldığı Pegasus Racing çadırı altında çalışmayan Opel’inde sorunu araştıran Pegasus mekanikerleri, İzmirli yarışçıya start alamayacağını bildirdiler. Telefon bilgisi üzerine soluğu aracının başında alan Şengezener’in, Pegasus’un motor ustası Murat Altuntaş’tan aracın sibop kestiği bilgisini aldığında suratı ekşidi. Kesik sibopun bujisini inceleyen Şengezener için ralli başlamadan bitmiş oldu.

Yusuf Aramacı'ya vefa, Antalya'dan geldi..

Yusuf Aramacı’ya vefa, Antalya’dan geldi..

Servis alanında dikkat çekici görüntülerden biri vefa, diğeri ise muhteşem dörtlünün ilk kez bir arada objektife yansımasıydı. Bonus Parkur Racing’in Mk2’leri teknik kontrol sırasında dizili halde ve dördü bir arada ilk kez görüntülendi. Kariyerinde ilk kez bir historic aracın direksiyonuna oturan Ercan Kazaz da günün diğer bir ilginç esntantanesi oldu. Antalyalı rallici Mustafa Çakar’ın Evo’unun arka camında ise, yakın zaman öncesinde hayatını kaybeden sporun duayenlerinden Yusuf Aramacı için ‘unutmayacağız’ sözü eşliğinde portresine yer verilimesi de, pek çok kişi için semt adından öteye geçmeyen vefa duygusunun nadir örneklerinden biriydi.

Parkur Racing'in muhteşem 4'lüsü

Parkur Racing’in muhteşem 4’lüsü

Yedi yıl aradan sonra Ege’de direksiyona geçen ve en son kullandığı grup N’den sonra geri döndüğü bu ilk yarışta Süper 2000 kullanmasının dezavatajına karşın podyum görerek çok kimseyi şaşırtan Bursalı şampiyon rallici Ahmet Burkay, ikinci baharındaki ilk yarışında sergilediği performanstan sonra ‘evi’nde yapılan rallide de yine aynı Süper 2000 ile parkura çıkacak olmanın heyacanını yaşıyor. Bursalı ve tecrübeli eski yarışçı olmasına karşın, bu yılın etaplarında hiç yarışmadığını vurgulayan Burkay, perşembe günü yaptıkları test sırasında parçalı bulutlu havaya karşın beyaz teninin dezavatajıyla kızaran kolları ve ensesi ile az da olsa ağrı hissediyor olmasına karşın, yine ve yeniden start alacak olmasının keyfini ve heyecanını doyasıya çıkarıyor.

Burak Çukurova, son ayarlarını yaptırırken..

Burak Çukurova, son ayarlarını yaptırırken..

Ahmet Burkay’ın yeniden yarışıyor olmasında aynı garajdan ikinci S2000’nin kiralanmasından dolayı pay sahibi olan Burak Çukurova, keşif günü bazı yaşçıların yol kenarındaki ağaç kabuklarından yana sitem etmesini eleştirerek, Safari Rallisi örneği verdi ve rallide var olan her koşulun geçerli olduğunu ve etabın sadece yarım km’lik mesafesi için geçerli bir durumdan yana şikayet edilmesinin gereksiz olduğunu söyledi.

Diğer taraftan, Bursa’da yarışçılar bugün iki mevsim aynı gün yaşamaya hazırlanıyorlar. Servis alanı ve seyirci özel etabının bulunduğu şehir merkezinde hava güneşli ve sıcak olmasına karşın, dağ etaplarında sıcaklığın 14-15 dereceye kadar düşmesi ve gün içinde bölgede yağış bekleniyor olması, ekipleri tedbirli olmaya yöneltti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

[metaslider id=26249]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top