Sinop’ta ilk gün, orman etabı keyif verdi

Dede, Sinop'ta da seyir keyfi verdi

Yunus Ayhan, orman etabını sevdi

Sinop’ta yapılan ulusal offroad şampiyonasının üçüncü yarışında ilk günün programı tamamlandı. İki günlük yarışın ilk bugün üç kez geçilen orman etabı, kısmen kırıcı bulunsa da, gerek doğal güzelliği ve gerekse iki gündür şehirde yağan yağmurun etkisi ile toz unsurunun yaşanmaması nedeniyle, yarışçılardan beğeni topladı. On km’ye yakın mesafesi ve hızlı düzlükleri ile orman etabında, düzlüklerdeki ortalama sürati düşürmek adına kapılar yol üstünde değil de, kenardaki ağaçların arasından giriş çıkış sağlayacak şekilde kurgulandı.

Önceki sene de kullanılan etabın ters yönde geçilecek şekilde start ve finiş noktaları değiştirildi, Akliman Tabiat Parkı’nın ötesindeki starttan etaba giren yarışçılar, Akliman’dan iki kilometre daha şehir tarafında ve deniz kenarındaki İnceburun mevkiinde kurulan servis alanına yakın noktadan etap çıkışı yaptılar. Sinop Vali Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü ve Akliman Kaymakamı, yarışçılara startını verdikleri etabın içine daha sonra ve tahliye yoluyla girip, koşulları yakından gördüler.

Bülent Cevdet Durdu, ilk günün 2'ncisi

Bülent Cevdet Durdu, ilk günün 2’ncisi

Günün her üç etabında da genelde en iyi etap zamanlarını yapan Sinan Aydın, ilk günü genel klasman lideri olarak kapadı. İlk günün sonunda genel klasmanda Sinop’lu Bülent Cevdet Durdu 2’nci, son Ankara Offroad Şampiyonu Yunus Ayhan ise 3’ncü sırada yer aldılar. Sınıflarında  ilk günü lider kapatan isimler ise, S1’de Engin Başkurt, S2’de Uğur Kızıl, S3’de Bülent Cevdet Durdu, S4’de ise Sinan Aydın oldular.

Yarışta ilk gün, Rizeli Kadir Küçükaydın Isuzu’sunda motor kitlenince ilk etapta, Sakaryalı Murat Balcı ise önce takla atıp ardından da motoru iflas edince ikinci etapta yarış dışı kaldılar. Her iki yarışçının da pazar günü yarışma şansları teknik olarak mümkün olmadığı için, ilk gün 21 yarışmacının start aldığı yarışta ikinci gün (pazar) seyirci özel etabında 19 araç parkura çıkacak.

Havaalanı ile deniz arasında kurgulanan seyirci özel etabında dört kez start alacak olan yarışçılar için, ikinci gün yarış oldukça zorlu geçecek. Sinop’ta hava beklendiğinin aksine ilk gün yağışsız tamamlandı. Yarın da (pazar) yağış beklentisi olmadığı için, Sinoplu yarış severlerin ulaşımı oldukça kolay olan seyirci etabında offroadun güçlü makinalarını ve tecrübeli pilotlarını yakından izleme fırsatını değerlendirmeleri bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sinop

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top