Portekiz’de Meeke’nin ayak sesleri

Jari-Matti Latvala (FIN), Miikka Anttila (FIN) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Portugal 2015

Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC 2015)

Portekiz Rallisi’nde Latvala liderliği koruyor. Finli pilot, geçilen son (10.) etapta spin atıp 5 saniya kaybetse de, 6,1 saniye farkla hala ralli liderliğini elinde bulunduruyor. Perşembe günü seramonik start ile başlayan rallide üçüncü gün olan bugün, ilk ayak tamamlandı, otomobiller gün ortası molası için servise geri döndüler.

18.7 km’lik Baiao etabının ilk geçilişinde Mikkelsen en iyi zamanı yaptı ve Latvala, takım arkadaşları Mikkselsen ve Ogier’in 6.1 saniye ardından etabı üçüncü zamanla tamamladı. Günün uzun etaplarından, 26.3 km’lik Marao’da ise Citroen pilotu Chris Meeke’nin sürpriz çıkış izlendi. İrlandalı rallici, lideri sadece 2 salise ile etapta geçebilse de, Latvala’nın liderliği devam etti.

Günün ve rallinin en uzun (37.67km) etabı olan Fridao’da da Meeke yükselişini sürdürdü ve üst üste ikinci en iyi zamanı yaptı. O’nun hızına 2.4 saniye farkla Ogier yaklaşabildi, lider Latvala ise 5,1 saniye farkla etaptan üçüncü zamanla çıktı. Servis molasından sonra Baiao, Marao ve Fridao etapları birer kez daha geçilecek ve gün tamamlanacak. Portekiz’de finiş, yarın (Pazar) geçilecek üç etaptan sonra finişe varılacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top