Sezon takviminin 5?nci versiyonu çıktı!

TOSFED

Federasyonun geleneksel takvim değişiklikleri yeni sezonda da hız kesmiyor! Henüz 4’ncü ayda takvimin 5’nci versiyonu yayınlandı. Bugün tarihli ve 4 numaralı bültenle offroad, karting ve rallikros yarışlarının tarihleri yine ?ötelendi?.

Bültende ilk tarih değişikliği offroad?da yapıldı; buna göre, Sinoff tarafından 23-24 Mayıs tarihinde Sinop?ta organize edileceği ilan edilen şampiyonanın 3?ncü yarışı, kulüpten gelen talep ve AÖF sınavı dolayısıyla 30-31 Mayıs tarihine ertelendi.

Bu hafta sonu yapılması planlanan ve ne yeri, ne de organizatör kulübü belli dahi olmayan ilk ayak yarışı da ?bilinmeyen? ileri bir tarihe ertelendi ve yeni tarihin daha sonra açıklanacağı duyuruldu.

Ulusal karting takviminde yer alan şampiyonanın 3 ve 4?ncü ayak yarışları, yine organizatör kulüpten gelen istek gerekçesiyle, yer değiştirdi. Buna göre 3?ncü ayak yarışı Kocaeli Karting Kulübü tarafından İzmit Körfez Yarış Pistinde ve 27-28 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Aynı bültende, tarih değişikliklerinin yanı sıra bir de kural değişikliği anons edildi. Kurallar Kitabı 2015 Ulusal Karting Kuralları 5.1 b) bendi ikinci paragrafında yer alan; ?Bir yarışmacı damalı bayrak görmesine rağmen yarış tur sayısının en az %75? ini tamamlamamış ise yaptığı toplam tur sayısına göre klasmana yerleşir ve derecesine karşılık gelen puandan 5 puan eksik alır? tanımlamasının şampiyonanın puantaj hesaplamasında karışıklığa mahal vermesinden dolayı kaldırıldığı ilan edildi.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top