Bozkurt’da ilk offroad, nefes kesti

İsmail Ayhan, Denizli'de kazanan isim oldu

İsmail Ayhan’ın Denizli’de kazanan isim olması bekleniyor

Ankara Offroad Kupası’nın ikinci ayağı olan Denizli’nin Bozkurt ilçesindeki mücadele tamamlandı. 25 Otomobilin start aldığı yarışta, gerek etabın sertliği ve gerekse yaşanan zorlu mücadeleler sonucu mekanik sorunlar yaşanması, bir çok ismin yarışı bitirememesine veya klasmana girememesine neden oldu.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, yarışçılara start verdi

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, yarışçılara start verdi

Sabah saat 11’de, kapalı parktan kortej halinde çıkan ve ilçede tur atan yarış araçları, daha sonra Bozkurt Belediye Başkanlığı önünde seramonik start aldılar. Yarışın hamisi Belediye Başkanı Birsen Çelik’in tüm ekiplere start vermesinden sonra, araçlar üç km mesafedeki özel etaba yöneldiler.

Yarışa yöre halkının ilgisi çok yüksek oldu. Etabın güvenlikli yüksek tepesinde güvenlik bandının ardından dizilen yaklaşık iki bin Denizlili, havanın da güzel olmasından istifade ederek gün boyunca parkurdaki sert ama keyifli rekabetten gözlerini bir an olsun alamadılar. Seyircilerin otomobillerini cadde üzerinde park etmeleri ise gün ortasında organizasyonda ciddi sıkıntıya neden oldu. Olası bir transfer halinde ambulans için çıkış yolunun olmaması nedeniyle üçüncü etabın startının verilemeyeceği görevlilerce seyircilere sık sık anons edildi.

Sorun, daha sonra ambulans yolunun alternatif bir yolla değiştirilmesi ile aşıldı. Seyirciler de sık anonsların etkisi ve de trafik ekiplerinin kilitlenen trafiğe müdehalesi sonrası araçlarını cadde üzerindeki park alanından kaldırdılar.

Yunus Ayhan üçüncü etapta takla attı ama etabı bitirdi

Yunus Ayhan üçüncü etapta takla attı ama etabı bitirdi

Yarışta seyircilerin en çok ilgi gösterdiği, destek verdiği, birlikte fotoğraf çektirdiği günün fenomeni, son Ankara Offroad Şampiyonu Yunus Ayhan, üçüncü etapta takla atarak zirve ve podyum şansını yitirdi. Ayhan, yarış bitirmesine karşın, takladan sonra aracın düzeltilerek yarışa devam etmesi aşamasında kaybettiği zamanlarla klasmanda hızlı düşüş kaydetti.

Ankara’daki ilk yarışta şanssızlık yaşayan İsmail Ayhan, Denizli yarışında da ilk etapta fren sorunu yaşamasına karşın, servisten sorunsuz çıktı. Ayhan’ın günün diğer etaplarında sergilediği performansla hem üç etapta en iyi zamanların sahibi ve hem de yarışın kazananı olması bekleniyor.

Mustafa Özgiray, balık iddiasını kazanan isim oldu

Mustafa Özgiray, balık iddiasını kazanan isim oldu

Andoff eski başkanı Mustafa Özgiray, Himmet Şengül ile girdiği balık iddiasından galip ayrıldı. Pajero’su ile Özgiray’ın podyumda da yer alması bekleniyor. İsmail Gümüş- Aytekin Düzgün ikilisi son etabın henüz 7’nci kapısında sağ ön lastiğin patlamasıyla zor anlar yaşadılar. Ancak, Suzuki’leri ile son etabı üç lastikle tamamlayıp kapalı parka girmeyi başardılar. Yarışın tamamlanması ile birlikte yarış merkezinde toplanan komiserler kurulu, hakem föylerini kontrol ederek geçici etapları ilan etmek üzere toplantıya çekildi.

İskender Gümüş-Aytekin Düzgün son etapta latik patlattı

İskender Gümüş-Aytekin Düzgün son etapta latik patlattı

Bir çok yarışçı, kendilerine yazıldığını öğrendikleri kapı cezaları hakkında görüşmek ve gerekirse itiraz etmek üzer yarış merkezinde tulumlarıyla bekliyorlar. Yarışın genel klasmanın saat 19’a kadar yetiştirilmesine çalışılıyor. Bozkurt Belediyesi, offroadun ardından ilçede düzenlediği konser sırasında yarışın kupalarının dağıtılması bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Anansı, Bozkurt

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top