BM Sport, pes etti!

BM Sport geçen sene düzenlediği Atlantis Rallisi ile ses getirmişti

BM Sport geçen sene düzenlediği Atlantis Rallisi ile ses getirmişti

İzmir kulüplerinden Batı Anadolu Motorsporları Kulübü (BMSPORT) 25-26 Nisan 2015 tarihinde düzenlenmesi gereken Tosfed Ralli Kupası 2. Ayak yarışını organize edemeyeceğini açıkladı. BM Sport Kulüp Başkanı Deniz Gümüş, sadece Ralli Ajansı?na yaptığı açıklamada, “kendilerinin sadece spor yapmak ve yaptırmak olduğunu ama son günlerde federasyonda her şeyin siyasete endekslendiğini üzülerek gördüğünü” söyledi.

Deniz Gümüş, ?Kurallara bağlı kalarak ek kurallarımızı 25 Mart 2015 Çarşamba saat 11:33?te Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu sportif bölümüne gönderdik. Fakat bir türlü ön onay alamadık? dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; ?Bir hafta sonra 1 Nisan 2015 Çarşamba günü federasyon ile yapılan telefon görüşmesinde, ?ek kuralları ne zaman gönderdiniz biz görmedik?  diyen federasyon görevlileri, 6 Nisan 2015 tarihinde saat 17:48?de ön onayı gönderdi.?

?Son bir yıldır maalesef federasyon çalışanlarının birbirleri ile iletişim eksiğinden dolayı, yarış öncesi ve yarışlarda çıkan sorunlar, ne yazık ki yarışma görevlileri ve sporcular tarafından çok rahat bir şekilde gözlemlenmektedir? diye konuşan Deniz Gümüş, ?11 gün, ek kurallarımızda hiç bir hata olmamasına rağmen, ön onayın gelmemesi hususunda maalesef üzüntülü ve şaşırmış bir haldeyiz? dedi ve sözlerini şöyle tamamladı;

?Yarışın başlamasına 19 gün kala, yerel makamlardan bu ralli ile ilgili yasal işlemlerin yetişmeyeceği, sportif ve güvenlik açısından hazırlanamayacağımız için bu güzel yarışı yapmama kararı almış bulunmaktayız. BM SPORT?un temel ilkesi spora katkıda bulunmaktır, amaç kâr etmek değildir. Bu kararı almamızdaki ana sebep spora siyaset karışmasıdır. Sporda siyaset bitene kadar yarış düzenlemek istemiyor ve yarışan sporculara başarılar diliyoruz.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top