Saygılı Rulman Kış Kupası’nda sonucu yağmur belirledi

150206-mutlubas-portre

Ahmet Mutlubaş, Maxi’de hem birincilik hem de günün en iyi zaman kupasını kazandı

İzmir Park’ta bugün (29 Mart) yapılan saygılı Rulman Kış Kupası ilk ayak yarışına yağmur damgasını vurdu! Antrenman ve sıralama turlarında yağışsız ve kuru asfaltta yapan yarışçılar, yarıştan hemen önce adeta bardaktan boşalan yağmurun asfalt üzerinde yer yer oluşturduğu su birinkintileri karşısında zaman zaman zor anlar yaşadılar. Yağmur lastikleri hazırda olanlar yarış öncesi değişiklik yaparken, hazırlığı olmayanlar hem yarışta çokça spinler attılar ve hem de hedefledikleri zamanları yapamadılar.

Üçer adet Maxi ve Süper grup aracın aynı anda start aldığı ilk ayak yarışında, Porsche’lerin rekabet ettiği Ahmet Mutlubaş Maxi grupta, iki BMW 3.20 arasından Renault Clio’su ile sıyrılmasını bilen Bahadır Yılmaz da Süper grupta birincilik kupalarını kazanan isimler oldular.

Maxi grupta, 54.01’lik sıralama tur zamanıyla dikkat çeken Ahmet Mutlubaş, yarış boyunca iki kez spin atmasına karşın, son üç yılın şampiyonu Ümit Ülkü’yü son turun son virajında geçerek damalının altından ilk geçen isim oldu ve Kış Kupası’nda avantaj sağladı.

Mutlubaş, aynı zamanda da 16’ncı turdaki 1.05.761’lik zamanıyla da günün en iyi zamanını kaydetti. Kupanın sponsoru Saygılı Rulman’ın sahibi Bilal Saygılı ise, 54.250’lik suralama zamanıyla ikinci sırada başladığı yarışta spin atıp zaman kaybetti ve iki rakibinin ardından 3’ncü olarak podyum yaptı.

Süper grupta ise, iki BMW 3.20’li rakipleri karşısında Bahadır Yılmaz, Renault Clio’suna çok uygun düşen pist şartlarını çok iyi değerlendirdi. BMW 3.20’si ile Suat Demirel, yarışta spin attığı anda arkasında yakın takipte olan Galip Atar da, pozisyondan kurtulmak isterken spinden kaçamadı. İki BMW’nin arka arkaya spinleri sırasında aradan sıyrılan Bahadır Yılmaz, yarış liderliğini ele aldı ve finişe ilk sırada ulaştı. Galip Atar 2’nci, Suat Demirel ise 3’ncü surada tamamladılar.

Maxi ve Süper grupların ortak yarışından sonra Dizel’de 6, 1600’de ise 2 olmak üzere toplam sekiz araç startta dizildiler. Dizel grupta Murat Osman 28.07.925’lik toplam zamanıyla birincilik kupasını kazanırken, Bilal Saygılı’nın oğlu Ubeyde Saygılı + 30 saniye farkla 2’nci, Engin Bilgiç 1.22.893’lük farkla 3’ncü tamamladılar. İki yarışçının mücadele ettiği 1600 kategorisinde Mehmet Yeğen, bir tur farkla Bulut Seven’in önünde birinciliği kazandı. Saygılı Rulman Kış Kupası’nde ikinci ve üçüncü ayak yarışları 5 Nisan pazar günü yine İzmir Park’ta koşulacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top