Ege Kupası 2015 başlıyor!

Ege Kupası 2015 yılında kapsamını genişleterek 11-12 Nisan tarihinde start alıyor. Toplam 5 yarıştan oluşan Ege Kupası?na, tüm sporculara açık kategorileri ve amatör sporculara verdiği destekle yüksek katılım bekleniyor. Ege Otomobil Sporları Kulübünün düzenlediği yarışlardan alınacak puanlarla 4 kategoride sezonun şampiyonları belli olacak. Ege Kupasının dereceleri, iki Ralli, iki Rallikros ve Tırmanma yarışlarından toplanan puanlardan oluşacak.

150326-logo-ege-kupasıKupa, 11-12 Nisan?da Ulusal yarışlar ile beraber koşulacak Ege Rallisi ile başlayacak. 30-31 Mayıs?taki Aydın Tırmanma, tarihi daha sonra belirlenecek rallikros ve tarihi yine sonradan ilan edilecek bir mahalli ralli ile tamamlanacak. Tırmanma bir, diğer yarışlar iki katsayıo üzerinden puan verecekler. Puanlama, 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek ve kategori ile genel klasman olarak ayrı ayrı yapılacak.

Tırmanma ve ralli kros yarışlarında genel klasman, yarışmacıların elde ettikleri toplam zamanlarının sıralanması ile oluşturulacak.  Kategorilerde kupa ve puan alabilmek için en az iki yarışmacının start alması zorunlu.  Ralli kros yarışı 2 ayrı yarışmadan oluştuğu için her yarış için 1 katsayı ile çarpılacak.

Kupa klasmanında yer alabilmek için; pilotlar dört yarışın en az üç tanesinde, copilotlar için 2 rallide de start almak zorunda. (ralli krosun tamamı 1 yarış olarak sayılacak). Yarışmacılar belirtilen kategorideki otomobiller ile mahalli kayıt yaptırarak Ege Kupası için puan alabilecekler.  Kupa takviminde yer alan Ege Rallisi ve Aydın Tırmanma yarışlarında ulusal kayıt yaptıran yarışmacı, mahalli yarış için ek kayıt ücreti ödemeyecek, ancak mahalli yarış için ayrı bir kayıt formu dolduracak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top