İzmir’de yağmur tenzilatı!

150208-izmpark-7

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde beklenen yağmur, startla birlikte asfaltla buluştu ve programı erken başlatılmasına karşın yağmura yakalanan V2 yarışının 6’ncı turunda pistte ‘kırmızı bayrak’ çıktı! 10 Turluk mücadelenin tamamlanan ilk altı turu üzerinden, ‘kural gereği’ klasman ilan edildi ve Bahadır Bilse, günün tek V2 yarışında kazanan isim oldu.

Bir salise farkla Ahmet Mutlubaş 2’nci, 2,5 saniye farkla Aybars Tarhan 3’ncü olup podyumu tamamladılar. Podyumun 3.3 saniye ardından Galip Atar’ın 4’ncü bitirdiği V2 Challenge ilk yarışında Cüneyt Kut, Mustafa Can ve Uygar Birgili klasmanda sıralandılar. Yağmur ve ıslak asfalt nedeniyle günün ikinci V2 Challenge yarışı gelecek yarış haftasına aktarıldı.

Yoğun yağış sırasında piste çıkan ve yarışma görevlilerinin sık sık araçla çıkıp asfaltın son durumunu kontrol ettikleri Siena Cup yarışında bir süre start düzeninde bekleyen araçlara gerekli onayların çıkması ile birlikte ilk yarışı start verildi. 12 tur süren ilk mücadeleyi 16.47.478 ile ilk sırada tamamlayan Uygar Bilgili Siena’da günün ilk birincilik kupasını kaldırdı.

Sıralamada en iyi zamanı yaparak pole pozisyonda başlayan Galip Atar, 3 salise ile 2’nci sırada finiş gördü, 27 saniye geriden Bilal saygılı 3’ncü surada tamamladı. Bulut Seven ve Muammer Demircan podyumun ardında sıralandılar.

Siena Cup’da günün ikinci yarışı, yağmurun dinmesinden hemen sonra ama yine ıslak asfaltta yapıldı. İlk yarışın galibi Uygar Bilgili, 12 tur sonunda ve 16.16.771’lik toplam süreyle yine damalı bayrağı ilk gören yarışmacı oldu. 2.7 saniye ardından Bilal Saygılı 2’nci, 3.5 saniye farkla Galip Atar 3’ncü olup podyum yaptılar. Muammer Demircan ve Bulut Seven de podyum ardında 4-5 oldular.

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde açık bir havada başlayan, yağmur altında devam eden ve yine açık bir havada tamamlanan yarış gününde, kazananlar kupalarını kaldırıp bir sonraki yaırşta görüşmek dileği ile pistten ayrıldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

[metaslider id=23866]

Galip Atar’ın yarış fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Ahmet Mutlubaş’ın yarış fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Bilal Saygılı yarış fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top