Kural ve takvim gecikmesi plan bozuyor

141229-izm-pist-mahl

Avrupa’da yeni sezon açılmasına ve ilk startlar verilmesine, dünya şampiyonasında ise ilk startın eli kulağında olmasına karşın, Federasyonun henüz 2015 yarışma kurallarını ve yarış takvimini ilan edememiş olması, yıllardır ölü sezon olarak geçilen bu aylarda pistleri ısıtmak adına özel kupalar düzenleyenlerin de elini kolunu bağlıyor.

Organizatör İzmir Ülkü Motorspor Kulü tarafından bugün (18 Ocak) İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde yapılması planlanan V1 yarışı, kural ve takvimin açıklanmamış olması ve yeni sezon lisansları ile ilgili de çalışmanın henüz başlatılamaması nedenleriyle ileri bir tarihe ertelendi.

Aynı şekilde ve yine İzmir Pisti’nde önümüzdeki pazar günü (25 Ocak) yapılması planlanan İzmir Kış Kupası birinci ayak yarışı da zora girdi. Verilen yeni eğitimlerle pistlere sürekli yeni isimleri kazandırmaya çalışan İzmir Ülkü Motorsporları, eğitim alan adayları ikinci adımda birer sporcu olarak pistlere çekebilmek adına mahalli yarışları bir an önce ve sıklıkla düzenlemeyi planlarken, otoriteden kaynaklanan bu gecikmelerden dolayı kursiyerleri karşısında ikilem yaşıyorlar.

Diğer taraftan, yeni sezon öncesi ellerini sıcak tutmak adına yeniledikleri araçlarıyla piste antrenman amaçlı yarışmak için dört gözle bekleyen İzmirli pist yarışçıları da mahalli yarışların bir an önce başlatılmasını bekliyorlar. Lisanslar, takvim ve kuralları açıklamada yaşanan gecikmenin yanısıra, 2014 sezonu ödül töreni için de henüz bir tarih açıklanamadı. Alınan duyumlar, 7 Şubat tarihini gösteriyor ancak bu tarihte yapılabilmesi de zor görünüyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top