İzmir’de eğitim tam gaz!

150117-uu-egitim-1

Yeni sezon öncesi kurallar ve takvim herkes tarafından merakla beklenirken, diğer taraftan pistlerde eğitim çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Son üç yılın Türkiye Pist Maxi Şampiyonu Ümit Ülkü, işletmecisi olduğu İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde yeni yarışçılar yetiştirmek adına yeni kursiyerlere pist eğitimini bizzat verdi.

Ülkü Motor Sporları tarafından gerçekleştirilen eğitim programında, Ümit Ülkü‘nün en büyük yardımcısı, kendisi de pist yarışçısı olan oğlu Muhammed Ali Ülkü. Baba-oğul Ülkü’ler, açık ve güneşli bir İzmir gününde, tüm tüm boyunca sekiz yeni adaya eğitimler verdiler.

Sabah teorik ile başlayan programda, öğleden sonraki pratik adımda, İzmir Ülkü Yarış Pisti’nin Golf’leri ile bire-bir sürüş için piste çıkıldı. Her bir yarışçı adayını önce sağ koltuğuna oturtup pistte turlar atarak sürüş tekniklerinin inceliklerini bıkmadan ve defalarca gösteren Ümit Ülkü, daha sonra da aynı aday sürücülere bu kez direksiyonu emanet ederek kendisi sağ koltuğa geçti.

Kursiyerlerin anlık tepkilerini ve sürüş teknikleri konusunda vermeye çalıştıkları bilgileri ne kadar aldıklarını bizzat görüp değerlendiren Ümit Ülkü ile birlikte ilk kez bir yarış otomobilinin direksiyonunda piste teker basan kursiyerler, hem büyük bir heyecan yaşadılar ve hem de pistte yarışmanın inceliklerini işin uzmanı şampiyon bir pilottan öğrenip anında uygulama fırsatı buldular.

Öğle yemeği molasından sonra ise, kursiyerleri yarış heyecanı sardı; gün boyu edindikleri bilgilerin sınavı niteliğinde ve kendi aralarında bir yarışta yer alıp adrenalini yaşadılar. Başarılı olan isimler gün sonunda podyum yapıp kupa kaldırırken, tüm kursiyerler gün boyu yapılan yoğun yükleme sonrasında kendilerinde bir çok şeyin değiştirdiğini farkettiler.

Yapılan yarışta 1.10.855 ile en iyi tur zamanını yapan Nuri Zaman birinci olurken, 1.11.375 ile Albayros Hasdikici ikinci, 1.12.826 ile Mustafa Dalgıç üçüncü oldular ve gün sonunda podyuma çıkıp kariyerlerinin ilk kupalarını alkışlar altında kaldırdılar. 1.13.608 ile Aykut Kefi 4’ncü, 1.14.442 ile Cem Ünlü 5’nci, 1.15.765 ile Abdülaziz Dumlu 6’ncı, 1.17.06 ile Halit Yalçın 7’nci olurlarken, kursiyerlerden Fatih Zaman yarışa katılmadı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

[metaslider id=23658]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top