EOSK’da seçim rüzgârı!

Ömer Yüce, Mustafa Şairoğlu ve İbrahim Talda

Ömer Yüce, Mustafa Şairoğlu ve İbrahim Talda

Ege Otomobil Sporları Kulübü?nde (EOSK) genel kurula 24 saat kala, ?yeni başkan kim olacak?? sorusuna yanıtlar aranıyor. 12?si onursal toplam 82 üyesi bulunan Eosk?un olağan genel kurul toplantısı yarın (13 Aralık 2014 Cumartesi) saat 14?de yapılacak. Toplantı için yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı bir hafta sonra (20 Aralık 2014 Cumartesi) yine aynı saatte (14) dernek merkezinde yapılacak.

Kulübün web sitesinde ilan edilen gündeme göre genel kurul açılış, yeter çoğunluk için yoklama ve saygı duruşu ile başlayacak, ardından başkanlık divanı seçilecek. Genel kurul tutanaklarının Başkanlık divanınca imzalanması için yetki istenmesinin ardından da yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları okunarak müzakere edilecek. Yönetim ve denetim kurullarının ibra edilmelerinden sonra ise, günün merakla beklenen sorusuna yanıt bulmak için yönetim ve denetim kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Yönetim  kuruluna, resmi kurum ve kuruluşlarla, bankalarda hesap açmaya, kapamaya gibi konularda vekalet verilmesi konusunda yetkili kılınmasına ve dernek için gerekli taşınır – taşınmaz malların kiralanması, satın alınması veya mevcut taşınır – taşınmaz malların satılması, kiralanması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi, Sportif teşvik ve yardım ödüllerini oluşturarak ilgili gerçek ya da tüzel kişilere vermek ve üyelerimizden veya dışarıdan dernekte görev yapacak kişilere harcırah, yolluk, ücret verilmesi hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi isteminin genel kurulca görüşülüp karar bağlanmasından sonra da üye giriş ve yıllık aidatların yeniden belirlenmesi için genel kurul kararı istenecek. Dilek ve temennilerin ardından da genel kurul kapatılacak.

Dört dönem kulüp başkanlığını üstlenen Mustafa Şairoğlu, yeni dönemde gençlerin önünü açmak adına aday olmayacağını açıkladı, ancak yeni yönetime her türlü desteği vermeye devam edeceğini de deklare etti. Kulübe yakın çevrelerden edinilen izlenimlere göre, başkan adaylığı için öne çıkan isimler arasında kulübün direktörlüklerini üstlenen Ömer Yüce ve halen Başkan Yardımcılığı yapmakta olan İbrahim Talda isimleri öne çıkıyor. Ancak yarınki toplantıda sürpriz bir başka isim daha aday olarak ortaya çıkabilir.

Diğer taraftam, Başkan Mustafa Şairoğlu?nun, dört dönem maddi manevi çok emeği bulunduğu kulübün istikrarını koruması düşüncesi ile yeni seçilecek yönetimin belirlenmesinde aktif rol oynaması bekleniyor. Ralli Ajansı, Esok?un yeni yönetimini ilk anda izleyicilerine aktarmak için yarınki genel kurulu yerinde takip edecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top