Hitit’in finişinde Historic yandı!

141018-hitit-yangin1

18.10.2914 / 18.30 | Hitit Rallisi’nde sürpriz olmadı; Yağız Avcı, tüm yarış boyunca elinde bulundurduğu liderliği 9 etap sonunda yarış zaferine taşımasını bildi ve rakip takımın beklentisini bozarak, bu sonuçla birlikte sezonu Türkiye 2’ncisi olarak tamamladı. Rallinin üçüncü ve son ayağında, lideri rahatsız ederek kazanmaya gitmesi beklenen Orhan Avcıoğlu, son ayakta bunu başaramadı ve finiş tak’ına 2’nci gelerek sezonu Türkiye 3’ncüsü olarak kapadı.

Kara’dan sürpriz veda.. Pegasus Racing’in başarılı pilotu Fatih Kara, şanssız giden sezonun son rallisinde, Fiat Abarth Grande Punto’sunu 3’ncü sırada podyuma çıkarmayı başardı. Kara, yarış sonrasında Ralli Ajansı’na verdiği demeçte yeni sezonda parkurlarda olmayacağı mesajını verdi.

Ankara Otomobil Kulübü (Anok) tarafından bu yıl 41’nci kez düzenlenen ulusal Hitit Rallisi, aynı zamanda servis alanı olarak ta kullanılan Forum AVM’de kurulan finiş tak’ında sona erdi. Ankara’nın hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan en popüler AVM’si olan Forum Ankara’da, ana kapının hemen çıkışına kurulan finiş tak’ından geçiş yapan yarış otomobilleri Ankaralıların ilgisini fazlasıyla çekti.

141018-hitit-yangin3Historic yandı! Ulusal klasmanın tak geçişinin bitmesini bekleyen historic otomobiller, tak’ın 100 metre gerisinde dizilip kendilerinin anons edilmelerini beklerken, gecenin sürpriz olayı yaşandı. Rallide ilk gün elektrik direğine çarpan ve ikinci gün süper rally kuralı ile parkura çıkan Parkur Racing pilotu Burak Türkkan’ın 131’i, tak sırasını beklerken motor kısmından çıkan kıvılcımla birden alev aldı.

Start noktasındaki görevlilerin yanı sıra AVM’nin güvenlik ekibi de yangın tüpleri ile yanmakta okan araca ilk müdehaleyi seri şekilde yaptılar. Servis alanında beklemekte olan itfaiye aracı da telsiz anonsu ile yangın yerine çağrıldı, ama gelene kadar bembeyaz bir örtü ile kaplanan 131’e müdehalesine gerek kalmayan itfaiye, istek üzerine aracı yıkayarak beyaz örtüsünden arındırdı. Ardından, başta Burak Türkkan ve Özden Yılmaz olmak üzere, historic ekipleri tarafından itilerek tak’tan geçirildi.

Hitit Rallisi’den ayrıntılı haberler, yangın olayı, enstantane fotoğraflar, yarışmacı videoları ve Burak Türkkan’ın yangın sonrası sıcak röportajı, yarın (pazartesi) sadece ajansta yer alacak..

………………………………………………………………………………………………………………………..

18.10.2014 / 14.30 | 41. Hitit Rallisi’nde son ayak öncesi zirve değişmedi fakat podyumda Orhan, Fatih’i geçip 2’nciliğe yerleşti. Orhan, lider Yağız’ın 24, Fatih ise Orhan’ın 17 saniye ardında, rallinin ilk 3 sıralaması olarak gün ortası servisine indiler. Podyumun 7 çeyrek dakika ardında Murat 4’ncü gidiyor, Yiğit Timur’u geçen Burak ise 5’nciliğe yükseldi, ancak önünde Murat ile arasındaki fark 1 dakika üzerinde. Historic’lerde Engin Kap, en yakın takipçisi Kemal Gamgam ile farkı 3,3 dakikaya taşıdı. 2,5 dakika ardından da Şükrü Kızılkaya 3’ncü durumda. Günün ilk rallinin ikinci ayağı olan sabah geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmadı, güne başlayan ekipler eksiksiz servise geri döndüler. Servisten sonra yeniden üç etaplık son lup geçilecek ve yarış saat 17’den itibaren finiş görecek..

LOGO-ONLINE18.10.2014 / 10.30 | Hitit’te ikinci gün, hava açık ve güneşli. İlk gün (dün) etkili olan yağışlı havadan ise eser yok. Ralli, saat 10’da kapalı parktan ilk aracın çıkışı ile yeniden başladı. Günün ilk servisinden sonra ilk ayak için Çalseki, Güzelyurt ve Kazan bölgesindeki üç etapta saat 11’den itibaren zamana karşı yarışacak olan ekipler, öğlen servisi için Forum AVM’ye geri dönecekler. Aynı etapların öğleden sonra bir kez daha geçilmesi ile birlikte ralli tamamlanacak. Rallide ikinci gün 20’si ulusal, 7’si historic ve 3’ü mahalli olmak üzere 30 otomobil parkura teker basacak. Yarıştan anlık bilgileri ajansta bulabileceksiniz.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Güzelyurt-Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top