Hitit’te ilk gün, yağmurda raks!

Fatih Kara, Hitit'te ilk günü ikinci tamamladı..

Fatih Kara, Hitit’te ilk günü ikinci tamamladı..

Hitit Rallisi’nde ilk gün sona erdi. Etaplardaki lokal ama etkili yağışların asfaltı iyice kayganlaştırdığı yarışta, iki etabında en iyi zamanın sahibi olduğu ilk gün klasmanını 22 dakika 20 saniyelik toplam zamanı ve 29,8 saniye farkla Yağız Avcı önde tamamladı. Pegasus Racing’in tecrübeli ismi Fatih Kara ise, etaplarda en iyi zamanlara imza atamasa da ilk günü ikinci olarak bitirdi. Günün son etabında en iyi zamanı kaydeden Orhan Avcıoğlu ise, sadece 2,8 saniye farkla Kara’nın hemen ardından ilk günün üçüncüsü oldu. Bu sezon şampiyonluğunu Hitit öncesi ilan eden Murat Bostancı, +55.4 saniye ile 4’ncü durumda. +25 saniye ile ilk günün 5’ncisi olan Yiğit Timur, aynı zamanda Grup N’de de ilk günü lider bitirdi.

33 otomobilin start aldığı ilk güne etaplardaki yağışlar kadar, yaşanan abandoneler de damgasını vurdu. Antalyalı Sabri Ünver, henüz ilk etapta beton şikanlardan birine çarptıktan hemen sonra tarlada durabilen Subaru’sunda çıkan yangın nedeniyle yarış dışı kaldı. Yangın haberinin ralli merkezine anons edilmesinden hemen sonra yarış durduruldu ve etabın startından itfaiye etaba girdi. İtfaiyenin görevini yapıp etaptan çıkması sadece 16 dakikada tamamlansa da, günün ve yarışın ilk etabı komiserler tarafından normal etaba çevrildi. Ünver’in Subaru’su çekici ile servis alanına indirildi.

Aynı etabın finişe yakın hızlı bir sol virajını alamayan Ankaralı Nebil Erbil’in Mitsubishi Evo’su yol dışına savruldu ve burun üstü takla atıp kalakaldı. Etap açıldıktan sonra düzeltilen Evo’su akşam servis alanında kontrolden ve tamirden geçirilmesine karşın Erbil, yarışa veda etti. İlk etapta, ayrıca, Bayan rallici Serpil Pak mekanik sorundan, Pegasus Racing’in Süper 1600 Palio’su ile Serdar Yalçın ise diferansiyelden kaldılar. Her iki araç da ikinci gün parkura çıkacaklar.

Historic’te Parkur Racing’in şampiyon pilotu Engin Kap, ilk günü yarım dakika farkla ve lider tamamladı. Diğer bir historic şampiyonu Kemal Gamgam, Fiesta S 1600’ü ile 2’nciliğini korurken, İzmirli Şükrü Kızılkaya ilk günü 3’ncü sırada tamamladı. Historic’te Kategori 1’de Kemal Gamgam ile şampiyonluk çekişmesi içerisinde olan Parkur Racing pilotu Burak Türkkan, Murat 131’i ile ikinci etapta finişe 1,5 km kala, sol bir virajda savruldu ve elektrik direğine çarptı. Etap tamamlandıktan sonra çekici ile servis alanına getirilen 131 üzerinde Parkur Racing mekanikerleri ikinci gün süpeRally yapması için üzerindee yoğun bir çalışma sergilediler.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top