‘Vahşi cennet’te offroad!

140927-kardoff-kamok-10

Karabük Offroad Kulübü (Kardoff), 28 Eylül pazar günü (yarın) gerçekleştireceği Karadeniz Kupası Offroad Kupası 4’ncü ayak yarışı için Kastamonu’nun ‘vahşi cennet’ olarak tanımlanan Pınarbaşı beldesindeki parkurda son çalışmalarını, etabın 20 kapısını bugün yerlerine çakarak tamamladı.

Tarihi ve coğrafi güzellikleri ile öne çıkan Pınarbaşı beldesindeki mesire alanında belediye ve özel idarenin araç parkı desteği oluşturulan özel etap, bir çok özelliği ile offroadda ‘ilk’ olmaya aday. Etabın çift kalkışa göre dizayn edilen start noktasından ikişer dakika ara ile verilecek startla birlikte etap içerisinde aynı anda 6-8 araç olması öngörülüyor.

400 metrelik start düzlüğünün sonunda yer alan tümsekli bir numaralı kapı, ikili kalkışta yarışçıları oldukça zorlayacak bir ayrıntı olarak not alındı. Etabın bir ‘bat-çık’ kapısında ise ivme ile zıplayacak olan araçları kapının çıkışında yapay su geçişi bekliyor olacak. Bu yapay su geçişi için hem Pınarbaşı belediyesi itfaiyesi ve hem de orman idaresinin araözü gün boyunca kapıya su bastılar.

Diğer taraftan, etabın asfalt kenarındaki bölümünden sonra yamaçtaki kapılara geçişte ise yarışçıların aşması gereken derin bir dere mevcut. DDere geçişinin by-pass geçişlerin de de dere geçişleri olduğundan yarışçıların mutlaka dereyi geçmeleri getekiyor, Teknik nedenle dereyi geçmek istemeyen yarışçılar, deredekilerin yanı sıra yamaçtaki 5-6 kapıyı da pass geçmiş olacaklarından, bunu göze alamayavakları düşünülüyor.

Parkurun tasarımında aktif rol oynayan Kardoff başkanı Ahmet Demir, etaptaki kapıların yarıdan fazlasında kapı genişliklerini maksimumda tatmakla, aynı anda birden fazla aracın kapı geçişini kullanmak zorunda kalmaları halinde birbirlerine temas etmemelerini planladıklarını söyledi.

Bu sabah, sabah 7’de Safranbolu’da kortej oluşturarak 70 km kuzey doğuda bulunan Pınarbaşı beldesine gelen Kardoff yönetim kurulu ve üyeleri, etabın hazırlanmasında başkanları ile birlikte bizzat görev aldılar. Dört km’lik etap, gün bonca üç kez geçilecek ve her bir seferinde yarışçılar dörder tur atacaklar.

140927-kardoff-kamok-1Offroad yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Pınarbaşı beldesinde ise, başta Belediye Başkanları olmak üzere, yöre halkının yarışçılara olan ilgisi son derece yüksek. İlk kez bir motor sporlarına kapılarını açan ve “Vahşi Cennet” olarak tanımlanan Pınarbaşı, şelale ve kanyonları ile kültür turizminde yer edinmek için beldenin reklamının yapılmasında sportif faaliyetleri bir araç olarak görüyor ve sahip çıkıyorlar.

Mahalli yarışını Karabük veya Safranbolu yerine Pınarbaşı beldesinde yapmayı tercih eden Kardoff başkanı Ahmet Demir ise, gördükleri ilgiden son derece memnun. Demir, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, mahalli yarışın bir tecrübe olacağını ve hem belediye ve hem de kaymakamlığın yüksek ilgisi nedeniyle ulusal yarışlarını da gelecek sene Pınarbaşı’nda yapmayı gündemlerine aldıklarını söyledi.

Kupanın dördüncü yarışı olan Kardoff Pınarbaşı Offroad yarışına 17 ekip kayıt yaptırdı. Kardoff üyesi üç ekip dışında, Sinop’tan da üç ekip yarışa katılacak. Kayıtların kapanmasından sonra Çorlu’dan gelen iki araçlık katılım talebini ise, Başkan Demir, ancak klasman dışı yarışmaları şartıyla olur verdi.

Yeni yapıldığı belirtilen iki araçlarını parkurda denemek isteyen ekiplerin, İstanbul’daki challenge’nin iptal edilmesi üzerine Kardoff’un mahallisine katılmak üzere bugün Çorlu’dan yola çıkacakları ve araçlarının teknik kontrollerinin yarın yapılabilmesi için force majör verecekleri öğrenildi.

Öte taraftan, yarışın teknik kontrolü şu saatlerde başladı ve saat 18 itibariyle tamamlanacak. Kardoff Pınarbaşı Mahalli offroad yarışı yarın öğlen start alacak ve çift kalkış nedeniyle iki saatte tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Pınarbaşı-Kastamonu

[metaslider id=21735]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top