TA’da 4’ncü günün ardından | Suat, İnan’ıyor!

Suat İnan, dördüncü gün iki etabın da en iyi zamanlarını yaptı

Suat İnan, dördüncü gün iki etabın da en iyi zamanlarını yaptı

Trans Anatolia’da dördüncü gün de geride kaldı. Motor kategorisinde İtalyan motorcu Batturi’nin liderliği fark açılarak sürüyor. Günün ilk, yarışın ise 7’nci etabı olan Soğanlık’tan en yakın rakibinden 6, ikinci (8.) etap olan Kapadokya’dan ise yine en yakın rakibinden 2 dakika daha hızlı çıkan Bottori, gelecek yıl Yamaha takımı adına katılacağı Dakar için ciddi antrenmanı TA’da aynı tempoda sürdürüyor. Motorda günün en ilginç notu, Türk motorcu Serkan Özdemir’in Kapadokya etabında Bottori’nin ardından ikinci en iyi zamanı yapması oldu.

Araçlar kategorisinde ise dün gecenin gür akan suları bugün duruldu. Andofflu Yunus Ayhan’ın klasman düzeltmesine itiraz ederek yarıştan çekilmesi ve Andofflu diğer yarışçı Yaşar Çevik’in de takım-kulüp ruhu adına aynı tepkiyi sergilemesi, bugün TA’nın en çok konuşulan gündemlerinden biri oldu. Gerek yarışçılar ve gerekse organizasyon cephesi, Andoffluların yarıştan çekilmek yerine ertesi (bu) sabah spor komiserleri ile konuyu yeniden görüşmesi gerektiği konusunda birleşirken, çekilme kararının hızkı ve erken aldığı düşünülüyor.

Ankaralıların çekilmesiyle, araçlar kategorisinde zirve rekabeti de iki İstanbullu yarışçıya kaldı. Güne açık ara klasman lideri olatak başlayan Ahmet Tınkır, Soğanlı’da aks problemi yaşayıp ardından da lastik patlatınca, en yakın takipçisi olarak güne başlayan Suat İnan aralarındaki farkı günün ilk etabında 22 dakika birden kapama şansı buldu. Suat İnan, Kapadokya etabından da en iyi zamanla çıkınca, hem farkı 9 dakika daha kapadı ve hem de çifte best-time ile dördüncü günün en başarı araç sürücüsü oldu.

Buggy’de dördüncü (bu) gün Bulgar yarışçı Tsanko Tsankov’un günüydü ve her iki etabı da en iyi zamanlarla geçip, tek rakibi Mehmet Becce ile arasındaki farkı 43 dakika açtı. Bunda Becce’nin Kapapokya’dan çıkamayarak yarım saat ceza alması etkili oldu. Tek kamyon yarışçısı Mrino Muti ise, Mercedes Unimog’u ile keyif yapmayı sürdürüyor. Günün iki etabından da çıkan İtalyan yarışçı rakipsiz yarışıyor.

TA’da kamp alanı bugün değişti ve iki gündür konaklanılan Aladağlar Milli Parkı içerisindeki kampı boşaltan ekipler ve organizasyon, Ürgüp çıkışındaki yeni kamp alanına taşındı. Peri bacaları manzaralı yeni kamp alanı, ilk iki kamp yerine göre yeşillikten yoksun, açık arazi ve rüzgarlı. Yarış yarın gece Sivas Büyük Otel’de konaklayacak ve Ürgüp’de son kez kampte geceledikten sonra cumartesi günü Ankara’da sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ürgüp

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top