Mebuskent’te ‘patron’ zafere koşuyor!

Ümit Güvendik ikinci etabı kazandı ve ikinciliğe yükseldi

Ümit Güvendik ikinci etabı kazandı ve ikinciliğe yükseldi

Ankara Offroad Kulübü (Andoff) tarafından Batıkent, Karacakaya köyü karşısında yapılmakta olan Mebuskent inşaatının şantiyesindeki özel etabında düzenlenen Ankara offroad Kupası ikinci yarışında, şantiye sahibi ‘patron’ İsmail Ayhan, arka bahçesindeki yarışı kazanmak üzere büyük avantaj yakaladı.

Yarışın ilk etabını kazanan İsmail Ayhan, ikinci etapta 2’nci zamanda kalmasına karşın, etabın üçüncü geçilişinde yine en iyi zamanı yaptı ve dört etaplık yarışın geçilen ilk üç etabı sonrası toplamda 57 puana ulaşarak liderliğini zafere doğru perçinledi. İkinci etabı kazanan Ümit Güvendik ise, üçüncü etapta üçüncü zamanda kalmasına karşın, toplamda 41 puana ulaşarak yarışta ikinciliğe yerleşti.

Andoff’un önceki başkanı Mustafa Özgiray, her üç etaptan da dördüncü zamanlara çıkıp istikrarını korurken, diğer taraftan da 39 toplam puanla hem üçüncülüğe yerleşti ve hem de ikinci ile arasındaki 2 puan fark nedeniyle son etap öncesi yüksek moral kazandı. Yaşar Çevik ise podyumun ardından 4’ncülüğünü korudu.

İkinci etapta, ikinci kapıyı geçerken lastik patlatan, lastik değiştirdikten sonra da yeniden araçlarına binip kaldıkları yerden gazlamaya devam ederken kopilotun bir süre kasksız yarışması gözetmen notu olarak yarış merkezine ulaşınca etaptan diskalifiye edilen ve yarışı kazanma yolunda ciddi darbe alan Yunus Ayhan, her şeye rağmen 34 puanla ve 5’nci ve tüm dikkatini son etaba vermiş durumda.

Açık, güneşli ve sıcak bir günü fırsat bilen Ankaralı yarışseverlerin ilgisini fazlasıyla çeken yarış, parkurdaki tatlı set rekabetin yansımalarına sahne olurken, üçüncü etabı 8 araç tamamlayabildi. Avukat Serkan Sarıkaya’nın, yarış öncesi yeterince hazırlanamadığından yana sitem ettiği Pajero’su ikinci etapta pes etti. Şanzıman, aks ve diferansiyel sorunlarını bir arada yaşayan ekip, çareyi etabı ve yarışı bırakmakta bıldu. Sarıkaya, yarış öncesi ajansa yaptığı açıklamada, Andoff’un Alanya’da yapacağı ulusal yarışa odaklandıklarını söylemişti.

İlk üç etap sonunda S3’te aynı zamanda yarış lideri olan İsmail Ayhan, S2’de genelde 6’ncı durumda bulunan İskender Gümüş, S1’de ise yine genelde 9’ncu giden Gürol Gündoğdu lider durumda bulunuyorlar. Ankara 2. Mahalli Offroad Yarışı, aynı etabın dördüncü ve son kez geçilmesi ile sona erecek. Yarışın ödül töreni de Mebuskent şantiyesinde gerçekleştirilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top