“İtirazın reddine..”

140920-izmpist-maxi

İzmir’de son pist yarışından sonra kaos yaratan itiraz sonrasında beş gündür yapılamayan araç söküm ve ölçümü, nihayetinde dün (cuma) gerçekleşti ve itiraz edilen Porsche’nin motor hacminin 3.6 çıkması üzerine yapılan itiraz reddedildi.

Son yarışta çifte birincilik kazanan İzmirli yarışçı Ümit Ülkü’nün Porsche’sine, yarışları 2’nci sırada tamamlayan Ayhan Germirli tarafından itiraz yapıldı. Germirli’nin rakip aracın motor hacmine ve üzerindeki motorun farklı olduğuna dair yaptığı itirazlar üzerine maxi geup ödül töreni yapılmayarak araç servise çekildi.

Beş gün boyunca araç sökümü ve ölçümü yapılmayınca konu hakkında spekülasyonların ardı arkası kesilmez oldu. Cuma (dün) İzmir’e giden Federasyon Teknik Kontrol Sorumlusu Mehmet Tamer ve Sportİf Direktör Murat Kaya eşliğinde Porsche’nin brandası kaldırıldı ve araçta gerekli ölçümler gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, aracın motor hacmi ölçümlendi ve 3.6 olarak tespit edildi. Teknik heyet, Porsche’nin motoruna temiz kağıdı vereek itirazın reddi yönünde görüş bildirdi. Buna göre, Federasyonun İzmir’deki yarışların maxi hrup klasmanlarını tescil etmesi ve yarışları kazanan Ümit Ülkü’ye kupa ve puanlarının iade edilmesi bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top