Canlı Yayın | TransAnatolia’da ikinci gün, bitmek bilmedi!

[metaslider id=21079]

Trans Anatolia’da zaman geçmek bilmiyor! Sabah, günün ilk, yarışın ise 3’ncü etabı olan Bolkar, hem 92 km’lik mesafesi, hem 2195 metre rakımı ve hem de dar patikaları ile yarışçıları oldukça zorladı. Motorcular, kendileri için daha uygun görünen Bolkar etabını tek fire ile geçtiler. Africa Dream Racing takımından İtalyan motorcu Ermanno Degli Innocenti, Honda CRE F 450 X’i ile geçirdiği kaza sonrası kontrol amaçlı olarak Karapınar’daki devlet hastanesine kaldırıldı. İtalyan motorcunun sağlık durumunun iyi olduğu, herhangi bir kırığının bulunmadığı ve Aladağ’daki kampa katılacağı belirtildi.

Diğer taraftan, araçlar kategorisinde Ahmet Tınkır, liderliğini korudu. Andoff yarışçılarından Yunus Ayhan, ideal vaktinde etaptan geçerken, Yaşar çevik te yarışın tek kamyonu olan Bolkar etabını Unimog’u yakın takiple etabı katetti. İlk gün motor problemi nedeniyle yarım saat cezalı olarak ikinci güne başlayan Suat İnan, Pajero’su ile sorunsuz olarak Bolkar etabını geçti. Buggy’de ise işler değişti; güne lider başlayan Bulgar yarışçı Tsanko Tsankov, etaptan çıkamayınca Mehmet Becce hem liderliği ele aldı, hem de kategorisinde yalnız kaldı.

Yarışın özellikle raid (gezi) kategorisindeki yarışçılarının tamamı, araçlardan ise bazıları, Bolkar etabında navigasyon kaybedip kaybolunca, organizasyon kendilerini bulup etaptan çıkarmak için harekete geçti. Ancak yaklaşık bir saat sonra, raidçiler 6’lı grup halinde etabı geçtiler.. TA’da ikinci gün, 115 km’lik Toros etabıyla devam edecek ve akşam, Aladağ’daki kampta geçirilecek. TA, cumartesi günü sona erecek

Suat İnan, SSS'de 3'ncü zamanı yaptı

Suat İnan, motor sorununu giderdi ve yeniden yarışta..

1.9.2014 : 08.34 | Trans Anatolia’da ikinci gün başladı (önceki haber).. Trans Anatolia’da üçüncü gün! Sabah, Acıgöl’deki kamp alanında gün ışımadan uyanan TA ekipleri, göl kenarındaki cafe’de kahvaltılarını yaptıktan sonra, hızlı bir toparlanma ile birlikte yeni gün için kontak çevirdiler. Yarışın dün geçilen ilk iki etabı sonrasında, araçlar kategorisinde Ahmet Tınkır, tek cezasız yarışmacı olarak liderliği ele aldı. İkinci etapta çokça yaşanan yol kaybetmeler ve kestirmeler nedeniyle, klasman belirlemede gece oldukça yoğun bir mesai harcayan organizasyon, Andoff yarışçıları Yunus Ayhan ve Yaşar Çevik’in zamanlarına +10’ar dakika ceza ekledi, Ayhan yeni güne 2’nci, Çevik ise 3’ncü sırada başladılar.

Dün tuz gölünde saplanan Ozan Önder, yol kaybedip etap kapandıktan sonra etaptan çıkan Mert Becce ve tuz gölüne giremeden motordan kalan Suat İnan da, Tınkır’ın zamanına eklenen +30’ar dakikalarla şanslarını yeni günde arayacaklar. Motorlarda İtalyan Bottori, 31 dakika farkla vatandaşı Catasene’nin önünde lider. Sadece 3 salise farkla Rossini podyumda üçüncü sırada yer aldı. Yarışın tek kamyonu, tuz gölünde batmasına ve iki traktör tarafından çekilerek kurtarılmasına karşın, klasmanında tek ve lider durumda. Buggy’de ise Bulgar Tsanko Tsankov, tek rakibi Mehmet Becce’nin 4 dakika önünde lider.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top