Ankara’da İlk etabı, ‘patron’ kazandı!

140921-andoff-mahalli-andoff

Mebuskent, ‘sakinlerinden’ önce offroadçuları misafir etti. Ankara Offroad Kulübü tarafından düzenlenen Ankara Offroad Kupası’nın bu sezonki ikinci yarışı, ilk yarışta olduğu gibi yine, Ankara’n en eski yerleşim yerlerinden biri olan Karacakaya köyünün yakınlarında yükselmekte olan Mebuskent’in şantiye alanında oluşturulan özel bir etapta yapılıyor.

Çoğu Andoff üyesi, yanı sıra Sinop’tan da katılan misafir yarışçılarla birlikte 12 aracın start aldığı yarışın ilk etabını ‘patron’ İsmail Ayhan kazandı. Mebuskent’in 7 ortağından biri olan İsmail Ayhan, evinin değil ama şantiyesinin arka bahçesinde kurgulanan özel etabın ilk geçilişinde 10.56.9’luk zamanı ve sıfır ceza ile finiş gördü.

Andoff’un diğer Ayhan’ı, ‘Dede’ lakaplı Yunus ise, tempolu performansı ile rakiplerine gözdağı, seyircilere ise keyif verdi. Yunus Ayhan, etabın ilk geçilişini 11.34.3’lük zamanıyla tamamladığı ilk etabın ardından yarışın ikinciliğine yerleşti.

Andoff’un Giresunlu yarışçısı Ufuk Bekdemir, 4 saniye farkla ve 11.38.2’lik zamanıyla etabın podyumunda kendine yer buldu. Kulübün önceki başkanı Mustafa Özgiray, Pajero’su ile sadece ‘6’ salise farkla (11.38.8) podyumun dibinde dördüncülüğe yerleşti.

Kulübün Trans Anatolia yarışçılarından Yaşar Çevik, L200’ü ile etabı 12.10.9’luk zamanıyla tamamladı ve 5’nci olarak servise indi. Vitara’sı ile İskender Gümüş, 13.29.1’lik zamanıyla ilk etabı 6’ncı bitirdi ve S2’de liderliği ele aldı.

Avukat Serkan Sarıkaya, Andoff Başkanı Muharrem Çelik’in ısrarlarıyla katıldığı yarışta, 1 dakika kapı cezası aldığı etabı toplamda 15.10.6’da tamamladı ve 7’nciliğe girdi.

Sinop Offroad Kulübü yarışçılarından Fatih Kol, Vitara’sı ile 2 dakika kapı cezası aldı ve 19.48.3 ile 9’nculukta kaldı ama S1’de liderin hemen ardına yerleşti. Bu sezon ara veren fakat Andoff Başkanı Çelik’in ısrarını kıramayarak yine direksiyon başına geçen Ümit Güvendik ilk etapta aks kırdı, kapıları pas geçti ve 10 dakika kapı cezası dahil 20.30.1’lik zamanıyla etaptan 10’ncu çıktı.

Sinoplu diğer yarışçı Barış Ayhan, Pathfinder’i ile bazı kapılarda zorlandı, pas geçti, etabın dört turluk ilk geçişinde 25 kapı atladı ve 39.28.7 ile klasmanda 11’nci sıraya yerleşti. Bülent Taşkın’ın Pajero’su ile Kadir Köroğlu, start-stop yaptı ve klasman dibine çöktü.

Etapla zamanlarıyla birlikte 40 dakikalık zaman dilimi içerisinde servis alan yarışçılar, ardından aynı etabın ikinci geçilişi için start noktasına dizildiler. Andoff mahalli offroad yarışından canlı haber akışı gün boyunca sürecek. Ajanstan ayrılmayın, habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top