Eifel Rally Festival’de historic’ler göz kamaştırıyor!

140717-historc-Eifel-h7

Tüm dünyadan ralli tarihi meraklılarının heyecanla beklediği “Eifel Rally Festival” 24–26 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Daun kentinde yapılıyor. Organizatör ‘Motorsport- Club Daun e.V im ADAC’ yaptığı açıklamada bu yılki festivalin gelmiş geçmiş en kapsamlısı olduğunu açıkladı. Organizasyon komitesinde bu spora ömrünü adamış ve çeşitli ralli kitapları yazmış Reinhard Klein ve Walter Rohlr’ün co-pilotu Christian Geistdorfer’ün bulunması bu organizasyonun ne kadar ciddi bir çalışma ile yapıldığını anlatıyor zaten.

Bünyesinde eski fabrika takımı araçları veya çok ciddi hazırlanmış replikaları bulunan eski yarışçılar veya ralli meraklıları historic rallilere katılmaktan çekiniyorlar, çünkü bu araçlar artık çok büyük değerlere ulaştı ve herhangi bir kaza sonrası yeniden restore etmek çok zor, eğer ki parça temin edebilirlerse. Bu yüzden Eifel Rally Festival onlar için bulunmaz bir organizasyon ; araçlarını kollayarak ralli yapıyorlar,tamamen keyif almak üzerine kurulu.

Bu yılki en önemli kayıtlardan biri Bjorn Waldegaard ve kullanacağı Mercedes 450 SLC. Geçen sene Mercedes fabrikasının 500 SL’i ile katılan Waldegaard bu sene Mercedes Classic Departman’ının yeterli bütçemiz yok demesi ile araçsız kalmıştı. Fakat Jurgen Stehr onun 1979 Safari Rallisinde kullandığı aracın replikasını aynı kapı numaraları ile hizmetine sundu. Festivale ayrıca Walter Rohrl, Stig Blomqvist, Jean Claude Andruet, Harri Toivonen, Yves Loubet gibi bu spora ismini altın harflerle yazdırmış bir çok eski pilot da katılıyor.

Yağmur Yaşar Bostancı | Ankara

[metaslider id=20119]

140717-historc-Eifel-entry

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top