Canlı yayın | 21.00 : Taner, kupadan önce rapor aldı

1.Atlantis Rallisi’nden anlık haberleri, gün boyunca güncellenecek olan bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Taner Şengezener, ikinc  Ayağa açık ara farkla lider çıktı

Taner Şengezener, ikinci ayağa açık  ara farkla lider çıktı

21.00 : Taner Sengezener, kupadan önce rapor peşine düştü..  

Atlantis Rallisi’nin 1’ncisi kazaları ve rekabeti ile uzun süre konuşulacak ve yazılacak. Ama yarışa damgasına asıl olay, Atlantis Racing’in birinci pilotu Taner Şengezener’in darp edilmesiydi. Finişte servis alanındaki herkesin kanını donduran olayda, tecrübeli rallici ve koplitu, bir devlet bankasının genel müdürünün korumaları olduğu iddia edilen kişilerce, yolu kesilerek feci şekilde darp edildiler.

Edinilen ilk bilgilere göre, gün ortası servisinden çıkıp etaplara doğru hareketlenen Taner Şengezener, Corsa’sının lastiklerini ısıtma hareketleri yaparken, iki koruma aracı tarafından yol kenarında durmaya zorlandı ve ardından araçlardan inerek yarış otomobilinin yanına gelen ve koruma oldukları iddia edilen kişiler Taner ve kopilotuna yumruk ve silshlarının kabzalarıyla vufmaya başladılar.

Darp sırasında Taner’in boyun ve kaburgasından darbe aldığı, kopilotunun ise yüzüne aldığı darbeler sonrası burnunun kırıldığı ileri sürüldü. Bu darp hadisesinden kendilerini bir şekilde kurtaran Taner Şengezener ve kopilotu yarış sonrası hastaneden darp raporu alarak saldırganlardan davacı olmak için güvenlik güçlerine başvurdular.

Orçun'un Palio'su yandı, pert oldu

Orçun’un Palio’su yandı, pert oldu

17.15 : Flash..Flash.   Orçun’un Palio’su yandı.. Atlantis Rallisi’nde ikinci ayakta sürpriz abandoneler sürüyor.. Rallinin 5’nci etabında, Atlantis Racing Yeam patronu Kamil Karakaş, Opel Corsa’sında teker kopunca yarış dışı kaldı. Aynı etapta İzmirli Orçun Nural’ın Palio’su yandı ve yarış kısa süreli bir nötralizasyon daha aldı. Nural’ın Palio’su yangından sonra pert oldu.

140622-alper15.30 : Flash..Flash.. Alper Akgün yarışa bıraktı.. Atlantis Racing Team’in son pilotu Alper Akgün, ikinci ayak için servisten çıktıktan sonra normal etapta kaputu açılıp ön camı patlatınca yarışı bıraktı ve servise geri döndü.

15.15 : Atlantis’in lideri Taner.. 1.Atlantis Rallisi’nde ilk ayağı hem genel klasmanda ve hem de kendi kategorisinde açık ara farkla lider tamamlayam Atlantis Racing Team birinci pilotu Taner Şengezener ikinci ayağa rahat çıktı! İlk ayak sonunda k1’de İbrahim Cabacı, K2’de Orçun Nural, K3’te Tansel Karasu, K4’de Taner Şengüzener, K5’te Kamil Karakaş, Open kategoride ise Mithat Diker lider durumda bulunıyorlar.. 14.35 : üçüncü etapta iki abandone.. Rallinin üçüncü etabında, Ege Asal Motorspor’un bayan ekibi Esin Şener – Selin Aşar ikilisi yoldan koptu, yardan aşağıya indi. Ağaçlara çarparak duran araçtan inen bayan ralliciler, etap görevlileri tarafından tedbir amaçlı olarak ambulansla Seferihisar devlet hastanesine götürüldüler. Aynı etabın 1’nci km’sinde Mehmet Canseven – Cihan Sapmaz’ın Rover’ı da yoldan çıktı ve yarış dışı kaldı..

Ali Gülan yangını söndürdü, etaptan çıktı

Ali Gülan yangını söndürdü, etaptan çıktı

12.25 : Gülan etaptan çıktı, yangın söndürüldü Atlantis Rallisi’nde kısa süreli duraksamaya neden olan Ali Gülan, R3 Renault’u ile yaşadığı kaza ve yangın şokuna rağmen yarışı sürdürüyor. Rallinin 15 km’lik etabın ilk geçilişinde, finişe birkaç yüz metre kala, sol bir virajda dışa savrulan aracıyla bahçe çitinin beton direğini kıran Ali Gülan’ın R3’ünde, karterin sıcaklığından tutuşan kuru otlar alev aldı. Gözetmenin anonsu ile etap startı durduruldu, görevliler etaba girdi. Bu arada yangın tüpleri ile aracındaki kısmi yangını söndüren Ali Gülan etaptan çıktı ancak yol kenarındaki kuru otlardaki alevleri söndürmek ve soğutma yapma işini ise starttan etaba giren orman itfaiye ve AKS aracı tarafından gerçekleştirildi. Kalan yarışçılar için etap normale çevrildi ve ilk ayak üçüncü etabı kısa bir nötralizasyon sonrası yarış yeniden başlatıldı. Ali Gülan, ön tarafı hasarlı R3’ü ile üçüncü etaptan da çıktı ve servise yöneldi.

12.05 : Yarış durdu, R3’de yangın.. Rallide ikinci etap durdu, güvenlik araçları etaba girdi. Etabın sonuna yakın bir noktada Ali Ülan’ın aracında kısmi yangın çıktığı belirtildi.

11.55 : Akgün’de amartisör sorunu.. Atlantis Rallisi’nin ikinci etabında, Atlantis racing’in son transferi Alper Akgün amortisör şoku yaşıyor. Etabın 10’ncu km’sindeki çöplük virajından önce, rakım arkadaşı Egemen Çivicioğlu ve İzmirli rallici Orçun Nural tarafından geçilen Alper, etapta çok zaman kaybetti.

Taner Şengezener liderliği ele aldı

Taner Şengezener liderliği ele aldı

11.30 : ilk özel etapta sürpriz yok! K2’de Orçun Nural, K3’te Hakan Ertarman, K4’te taner Şengezener, K5’te ise Kamil Karakaş, liderlikleri ele aldılar. İlk etabın en iyi zamanını 4.33.7 ile Taner Şengezener yaptı. ikinci etabın ‘o’ öncüsü, çöplük virajından yeni geçti..

11.00 : İlk etap start aldı.. İsmail Devecier-Mehmet Ekşioğlu’dan oluşan ’00’ öncü araç etabı 5.23’de tamamladı. Yarışta ‘0’ araç olarak Opel Vectra’da Bahadır karameşe-Gizem Yılmazoğlu görev yapıyor.

10.45 : Atlantis Rallisi’nde etap zamanı.. Teos marinadan start alan otomobiller, sırası ile Altın, Pırlanta ve Elmas etaplarını geçerek, yeniden servis alanına dönecekler ve öğleden sonra aynı etapları ikinci kez geçmeden önce yarım saat süreli gün ortası servisi alacaklar. Ralli, saat 16.30’dan itibaren yine marinada sona erecek.

Taner Şengezener'in şanzıman sorunu giderilemedi

Taner Şengezener’in şanzıman sorunu giderilemedi

Taner’in şanzıman sorunu var.. 09.00: Tosfed Ralli Kupası’nın üçüncü yarışı olan 1.Atlantis Rallisi’nde dün (cumartesi) gerçekleştirilen seramonik starttan sonra, geceyi Sığacık’ta ve seferihisar’da geçiren yarışçılar, sabahın ilk ışıkları ile birlikte servis alana gelmeye başladılar. Saat 10.30’daki starttan önce toplama alanındaki otomobillerinde son kontrollerini yapan yarışçıları sıcak bir gün bekliyor. Rallinin favorisi Taner Şengezener’in Opel Corsa’sında nükseden şanzıman sorunu üzerine T-Max mekanikerleri sabaha kadar mesai yapmak zorunda kaldılar. Ssabah erkenden takılan şanzımandaki sorunun devam etmesi, Şengezener’in keyfini kaçırdı. Tecrübeli rallici, kontrollü bir yarış çıkartacağını söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top