Canlı Yayın : 17.00 | Fatih Kara motordan kaldı

39. Yeşil Bursa Rallisi’nden Canlı Yayın haberleri, gün içinde bu sayfadan güncellenmiş olarak takip edebilirsiniz

140614-bursa-fatih17.00; Kara, motordan kaldı.. Pegasus Racing’in başarılı pilotu Fatih Kara, şampiyona ortak lideri olarak geldiği Bursa’da ilk gün büyük bir sürpriz yaşadı ve henüz 3’ncü etap olan Fluence’de motor arızasıyla yarış dışı kaldı. Fatih Kara ve kopilotu Güray Karacar, Pegasus Racing’in Opar Olio ve Magnetti Marelli brandingli Fiat Abarth Grande Punto S2000’i ile ralli 5’ncisi olarak girdiği 3’ncü etaptan çıkamadılar. Bu sonuçla, Kara şampiyona liderliğine de veda etmek zorunda kaldı. Kara, sorun motor kaynaklı olduğu için de süper rally yapmadı. Güray Karacar ise gece İstanbul’a geri döndü.

[metaslider id=19408]

15.15: Bursa’da ilk etap, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi. Bursalıların özellikle tatil günlerinde ‘nefes’ aldıkları en büyük park kompleksinde, çokça gönüllü ordusu ve bandajlarla sağlanmaya çalışılan güvenlik, Yoğun insan trafiği nedeniyle sağlanamayınca, yarışma direktörü çareyi etabı normale çevirmekte buldu. Buna rağmen, pek çok yarışçının etapta gazlaması dikkat çekti.

140614-bursa-fatih-start13.45 | Bursa Rallisi, start aldı.. Mudanya karayolu üzerindek Oyak Renault fabrikasından verilen startla başladı. Fabrikanın Fransız genel müdürünün 1 kapı numarasını taşıyan araca verdiği start ile resmen başlayan rallide, ulusal, historic ve mahalli kategoride toplam 39 ekip yarışıyor. Fabrika start öncesi düzenlenen hoşgeldiniz kokteyli ve basın toplantısının ardından toplu fotoğraf çektiren ekipler, sıcak havanın hakim olduğu Bursa’da ilk özel etap olan seyirci speciali için Kültürparka doğru yöneldiler.

140510-eskisehir-soylu

Uğur Soylu: “Lastik patlatmayan kazanır!” 10.45 : İstanbullu rallicilerden Uğur Soylu, Bursa Rallisi’nin çekişmeli geçeceğini, lastik patlatmayanın kazanacağını ileri sürdü. EvoBT ve RS6 brandingli Evo 9’u ile yarışacak olan Soylu, etapları güzel bulduğunu ama üçüncü etabın çok sert olduğunu söyledi. Bursa’da Pirelli K4 RS lastiklerini kullanacaklarını vurgulayan Uğur Soylu, Bursa’da hedefinin grup N 4’ü kazanmak olacağını ve bu konuda şansını yüksek gördüğünü söyledi.

7521-2014EGE-ERCAN-KAZAZ09.45 | Kazaz; “Çok olaylı bir yarış olacak!” Parkur Bonus Racing’in şampiyon pilotu Ercan Kazaz, Bursa’nın “çok olaylı bir yarış olacağını” söyledi. Bursa’nın etaplarının klasik, kırıcı ve zorlu olduğunu anımsatan Kazaz, son zamanlarda yangın yollarının da etaplarda kullanıldığını ve bunun da sürati arttırdığını belirterek, Bursa’da “aktivitenin çok olacağını savundu”. Kazaz, toprağı özlediklerini sözlerine ekledi.

140614-bursa-servis08.15 | Bursa’da ilk gün, teknik kontrol ile başlıyor! Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk gün, teknik kontrol ile başlıyor. Ralli merkezi Crown Plaza oteli karşısındaki park alanında saahın ilk saatlerini Tır dorseleri üzerinde karşılayan ralli otomobilleri, saat 8.30’dan itibaren 8 km kuzeyde ve Mudanya karayolu üzerinde bulunan Oyak Renault fabrikasındaki teknik kontrole götürülecekler. Yarışa kayıt yaptıran 25 ulusal ve 8 historic ile 7 mahalli kayıttan, teknik kontrole gelmeyeceği bildirilen Antalyalı Mehmet Civelek dışında toplam 39 otomobilin idari ve teknik kontrollerinin tamamlanmasından sonra start listesi ilan edilecek.

140508-sukru-kizilkaya

00.30 | Şükrü Kızılkaya; “Çok kırıcı etaplar var!”.. Sezonun üçüncü rallisi, 39’uncu Yeşil Bursa Rallisi’nde rekabet  toprakta devam edecek! Ege ve Eskişehir’deki asfalt mücadelelerden sonra, Bursa’nın toprak etapları için olumlu sözler sarf eden yarışçılar, dün (cuma) yaptıkları keşif turları ile etapları tanımaya çalıştılar. Historic yarışçılarından Şükrü Kızılkaya, “çok kırıcı etaplar var, ama keşifte sorun yaşayanı görmedik” dedi. Ege Asal brandingli Golf’ü ile parkura çıkacak olan Kızılkaya, “Özellikle son etabın ikinci yarısını kırmadan nasıl geçeriz bilmiyorum” diye konuştu. Şükrü Kızılkaya, sözlerini “Etap 28 km, kırmayalım yavaş gidelim dersek Pazartesi biter” diyerek tamamladı.

Seyirci klavuzu (etaplar) ÖE 1 Büyükşehir SSS (14 Haziran Cumartesi / 14:00) 1,98 km uzunluğundaki seyirci özel etabı, bu yıl da Kültürpark içerisinde hazırlanan parkurda gerçekleşecek. Birçok kez Yeşil Bursa Rallilerinde seyirci özel etabına ev sahipliği yapan Kültürpark, yine heyecanın adresi olacak. Bursa?nın şehir içindeki en büyük parkında yapılacak bu etap, Türkiye? nin en ünlü pilotlarının performansını yakından izlemek için en uygun seçim. Kültürpark Yağcılar Kapısı?nda yer alan Özgen Çay Bahçesi önünden başlayacak olan etap, gölün etrafını dolaşarak köprü geçişinin ardından, Altınceylan yanında yer alan Kültürpark Çakaldere Kapısı?nda son bulacak.

ÖE 2-5-8 Megane (14 Haziran Cumartesi / 16:06)(15 Haziran Pazar / 10:20 – 14:34) 7,10 km uzunluğundaki geçmiş yıllarda Gökyükbelen adı ile geçilen bu özel etabın startına gitmek için; İzmir Yolu üzerinde yer alan Carrefour kavşağından, Keles yönünde devam ederek Doğancı barajına ulaşın. Baraj sağınızda kalacak şekilde Keles yönüne yaklaşık 18 km. devam etikten sonra, sağda Göynükbelen tabelasından içeri girin. Göynükbelen Köyüne ulaştığınızda çevre yolundan Orhaneli yönüne ilerleyerek köy çıkışında hemen sağdaki toprak yolun başında yer alan start noktasına ulaşabilirsiniz. Etabın finişi ise 7,10 km sonra Topuk köyü girişinde.

ÖE 4-7-10 Clio (14 Haziran Cumartesi / 17:02)(15 Haziran Pazar / 11:16 – 15:30) Doğancı Barajı üzerinden Orhaneli yönüne devam edin. Erenler ve Nalınlar köylerini geçtikten sonra solda SMS Madencilik tabelasını göreceksiniz. Aracınızı uygun yere park ederek bu noktadan etabın startını izleyebilirsiniz. Etabın 8. kilometresinde yer alan Red Bull seyirci alanına; Orhaneli yönünde 2 km. kadar daha devam ederek ulaşabilirsiniz. Sol taraftaki piknik alanına aracınızı park edip, toprak yoldan 200 m. içeriye yürüyerek ulaşabileceğiniz bu noktada, Red Bull sürprizlerinin yanı sıra U viraj ve su geçişini izleyebilirsiniz. Ayrıca yine Orhaneli yönünde ilerleyerk Topuk Köyüne ulaşıp köy mezarlığını 2 km. geçtikten sonra etabın 18. Km deki U virajı ve önündeki uzun düzlüğü seyretme şansına sahipsiniz. Etabın finiş noktasına ulaşmak için, Doğancı Barajı üzerinden Orhaneli istikametine devam ederek Osmaniye tabelasından içeriye girin. Yaklaşık 3 km. kadar sonra aracınızı park ederek etabın finiş noktasına ulaşmanız mümkün.

SS 3-6-9 Fluence (14 Haziran Cumartesi / 16:44)(15 Haziran Pazar / 10:58 – 15:12) Doğancı Barajı üzerinden Orhaneli istikametinde devam edin. Termik Santral sapağını geçtikten sonra, solda Akçabük Köyü?ne gelmeden 500 metre önce sol taraftaki çeşmenin yanından toprak yola girerek etabın startına ulaşabilirsiniz. Bu etabın finişine ise, start noktasından Bursa istikametinde 2 km. devam ederek ulaşabilirsiniz. Aracınızı yol kenarına park ederek finiş noktasından 500 metre içeriye girip, etabın sonundaki uzun düzlükleri ve CLIO etabının yaklaşık 2 km.lik iniş kısmını seyretme şansı bulabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top