Atlantis; ulusala taş çıkartan kupa yarışı..

Taner Şengezener, Atlantis Rallisi'nin kazanan ismi oldu

Taner Şengezener, Atlantis Rallisi’nin kazanan ismi oldu

Tosfed Kupası’nın üçüncü ayağı olarak, Atlantis Kuyumculuk sponsorluğunda ve İzmir’in ‘sakin yaşam’ belgeli, ‘salyangoz’ armalı sayfiye beldesi Seferihisar’da gerçekleştirilen 1.Atlantis Rallisi, katılımı ile, rakbeti ile, olayları ile, adeta ulusal şampiyona yarışlarını aratmadı.

Altı farklı kategoride toplam 37 otomobilin start aldığı rallide, sprint asfalt parkuru ancak 28 araç tamamlayabildi. Yarış dışı kalan 9 aracın biri pert derecesinde yandı, bir diğeri kısmi yandı ama yarış bitirip podyum yaptı.

Mekanik arıza yaşayanların dışında bir çoğu da yoldan koptu, yamaçlardan aşağılara inerken ağaçlara tutundu. Parkurun asfalt zemini üstünde öbeklenen mıcırlar, herkese için gizli tuzak oldu. Yarış boyunca çekiciler çok çalıştılar..

Kamil Karakaş, teker kopardı yarış dışı kaldı

Kamil Karakaş, teker kopardı yarış dışı kaldı

Cumartesi günü seramonik startla başlayan 1.Atlantis Rallisi’ndeki klasman mücadelesi ise ertesi gün, pazar sabahı 10.30’da başladı. Toplamları 66 km tutan üç farklı etap, ikişer kez geçildi.

Ancak,15 km mesafesi ile rallinin en uzun etabı olan Elmas’ın her iki geçilişinde de sorunlar yaşandı. İlkinde Ali Gülan’in aracı yanıp çalıları tutuşturunca yarış durdu, itfaiye işini bitirip etap temizlendikten sonra, etap normale çevrildi.

İkinci geçilişinde ise bu kez Kamil Karakaş’ın lastiği koptu ve ardından da İzmirli Orçun Nural’ın aracı yandı ve etap yine önce durdu, sonra kaldığı yerden başlatıldı.

İlk ayak (üç etap) sonrasında aynı zamanda start ve finiş noktası olan Sığacık’taki Teos Marina’da gün ortası servisine inen otomobiller, sorun giderecek fazlasıyla vakit buldular. Hava mevsim sıcaklarının üstündeydi. Zaman zaman, serpinti şeklindeki hafif rüzgar dahi yarışçıların aşırı terleme ve kilo kaybına engel olamadı.

Mithat Diker, open grup birincisi..

Mithat Diker, open grup birincisi..

Haziran ortası, sıcakların ortamı erittiği bir atmosferde yapılan ralli, bu konseptine uygun bir ortamda yaşandı. Marina’nın geniş alanında kafelerde yayılan yarış ekipleri için stres, startla birlikte başladı.

Ralliye adını vererek ana sponsorlardan olan Atlantis Kuyumculuk, yarış takımı Atlantis Racing ile rallide adeta gövde gösterisi yaptı. Yarışın en güçlü iki otomobili olan Opel Corsa’ları ve Tosfed Kupası’nın tecrübeli oyuncuları ile geniş kadrosu, takımın altı kategoriden en az dördünde 1’ncilik kupalarını ve genel klasman podyumunu hedeflerinin odağına yerleştirdi.

140622-atlantis-ertarman

Hakan Ertarman, kategorisinde geçilmedi..

Opel Corsa’ların en güçlü rakibi, R3 ile İstanbullu Ali Gülan ile, Atlantis’in tecrübeli ve eğitmen ‘şampiyon’ rallicisi Taner Şengezener arasında geçmesi beklenen zirve kapışmasında daha ağır basan Taner’in Corsa’sında yarış öncesi yaşanan şanzıman sorunu takımın keyiflerini fazlasıyla kaçırdı.

Diğer Corsa’nın direksiyonunda ilk kez bir rallide parkura çıkacak olmanın heyecanını fazlasıyla hissettiren takım patronu Kamil Başaran ise seramonik start öncesi tedirgindi.

Opel Corsa’lar, starta sadece 20 dakika kala teknik kontrole indirilebildiler. Taner Şengezener, forcemajör çekerek teknik kontrol için ek süre aldıkları araçların nakliyesini sağlayan araçtaki sıkıntıdan bahsederken, kendi aracındaki şanzıman sorunu için de “öyle de gideriz” yorumunu yaptı.

T-Max Racing’in mekanikerleri ise, Taner’in Corsa’sındaki şanzıman sorununu gidermek için sabahladılar. Pazar günü, servis alanı hareketlenirken, Taner de Corsa’sı ile deneme turu attı ama yüzündeki gerginlik değişmedi. Şanzımandaki sorunun giderilemediğini düşünen Taner, rakibi Ali Gülan’a karşı tecrübesi kadar etapları iyi biliyor olmasına güvenmekten başka çaresi olmadığının farkındaydı..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Devam edecek..

[metaslider id=19621]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top