Atlantis Rallisi start aldı

[metaslider id=19437]

Tosfed Ralli Kupası ve aynı zamanda Opel Efes Ralli Kupası’nın üçüncü ayak yarışları olan 1.Atlantis Rallisi’nde start verildi. İzmir’in 45 km güney batısında bulunan şirin sayfiye beldesi Seferihisar’in sahili Sığacık’ta, Teos Marina’dan verilen seramonik startla başlayan 1.Atlantis Rallisi’nde altı farklı kategoride toplam 35 ekip yarışıyor.

Rallinin favorisi olan Taner Şengezener ile takımın patronu Kamil Karataş’ın Corsa’ları, forcemajör çekip, starta kısa süre kala teknik kontrolden geçtiler. İzmirli genç rallicilerden Muhip Kazım Soyuer’in ölüm yıldönümünde verilen startta anons yapılmasına ve ablasına start verdirilmesine karşın anısına saygı duruşu yapılmaması dikkat çekti. 1.Atlantis Rallisi’nin ilki, Muhip’in vefatından sonra ve O’nun adına düzenlenmişti. Ancak bu gelenek sürdürülmedi ve bu yıl sponsor adıyla 1.Atlantis Rallisi olarak gerçekleştiriliyor.

Yarışa 5 otomobil kaydı yaptıran Ege Asal Motorspor’da 4 ekip start aldı. Erdal Oral’ın Escort Mk2’sinde motor sorunu yaşanınca, pilot olarak parkura çıkamayan Erdal Oral, asıl koltuğuna geri döndü ve takımın bayan pilotu Yonca Güngör’e kopilot oldu. Güngör’ün kopilotu olarak kaydı yapılan Funda Oral’ın ise rahatsızlandığı için koltuğunu eşi Erdal’a devrettiği belirtildi. 1.Atlantis Rallisi’nde zirve için İzmirli Taner Şengezener ile İstanbullu Ali Gülan’ın sert rekabet etmeleri bekleniyor. Ralli, yarın (pazar) sabah 10.30’da Sığacık Teos Marina’dan verilecek startla başlayacak ve gün boyunca üç farklı etap ikişer kez geçilecek. Ralli yine yarın (pazar) 16.30’dan itibaren başladığı yee, Teos Marina’da finiş görecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sığacık-İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top