Tırmanmada ‘istim arkadan geldi’!

İsa Karol (Palio S1600)

İsa Karol (Palio S1600)

İlk yarışın startına iki gün kala, federasyon yayınladığı bir bülten ile Türkiye tırmanma Şampiyonası?nda ?takımlar kupası? verileceğini ilan etti. Dün Sportif Direktör Murat Kaya imzası ile yayınlanan 2014/11 sayılı bültende  ?Türkiye Tırmanma Takımlar Birinciliği? başlığı altında şu ifadelere yer verildi;

?Takımlar; 2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası?na takım kaydı yaptırarak katıldıkları yarışmalarda ilgili kategorilerinde deklare edecekleri en fazla dört otomobilden en iyi durumdaki azami iki otomobilin aldıkları puanların toplamı esas alınacaktır. Türkiye Tırmanma Takımlar Birinciliği?ne puan alabilmek için, asgari katılımcı takım sayısı 2’dir. (Yarışma Ek Düzenlemeleri Madde 8) Sezon sonunda en yüksek puana ve Tırmanma Takım lisansına sahip takım, ‘Türkiye Tırmanma Takımlar Birincisi’ ilan edilir. Türk lisansına haiz yabancı sürücü sezonun tüm yarışlarına katılması halinde yarıştığı takım için şampiyonaya puan alabilir.?

Edinilen bilgiye göre, federasyon bülteni ile resmiyet kazanan takımlar kupası, yarışmacılardan gelen istek üzerine oluşturuldu. Tırmanma şampiyonasında yarışacak yarışçılar, takımlar kupası olması halinde takım kayıtları yaptıracaklarını iletince, federasyon ralli ve pistte olduğu gibi tırmanmada da takımlar kupasına resmiyet kazandırdı. Federasyondan ön görüş alındıktan sonra İzmir’de yeni bir takım kuruldu. Tırmanma şampiyonası için Soğukpınar yarışına dört takım kayıt yaptırdı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top